Secţiuni » Jurisprudenţă » CEDO
Jurisprudenţă CEDO (Curtea Europeană a Drepturilor Omului)
CărţiProfesionişti
17 comentarii

CEDO a respins un recurs al Guvernului României, în cauza Acatrinei și alții c. României


30 mai 2014 | Antonie POPESCU

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

In cauza privind evenimentele din decembrie 1989 de la Timisoara, Acatrinei si altii c. Romaniei, Curtea Europeana a Drepturilor Omului a respins o noua cerere a Guvernului Romaniei, formulata prin agentul guvernamental la CEDO Catrinel Brumar, de revizuire a deciziei pronuntate la 26 martie 2013.

Cererea Agentului guvernamental roman urmarea sa nu mai plateasca mostenitorilor dezdaunarea acordata de Curte, sub pretext ca doua dintre partile reclamante – Maria Maris si Silvia Mariutac – decedasera in timpul desfasurarii procedurii la Curtea de la Strasbourg.

Reclamantele Maria Maris si Silvia Mariutac isi pierdusera fiii in decembrie 1989 la Timisoara, asasinati in timpul represiunii, Stefan Maris, de 40 de ani, pe Calea Girocului, Ioan Mariutac de 20 de ani, pe treptele Catedralei. Trupul neinsufletit al tinarul Ion Mariutac a fost aruncat in groapa comuna din Cimitirul Saracilor din Timisoara, fiind descoperit dupa cca 3 saptamani de catre familie si prieteni.

Anterior, Curtea a decis in favoarea victimelor evenimentelor din Decembrie 1989, obligand in aceasta cerere Statul Roman sa plateasca dezdaunari in valoare de 350.000 Euro.

Antonie POPESCU, avocat

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
17 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică