Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

CE. Strategie pentru consolidarea securităţii energetice
02.06.2014 | Adina-Elena OPREA

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Ca urmare a evenimentelor petrecute în Ucraina, dar având în vedere şi creşterea cererii de energie la nivel mondial şi diminuarea producţiei de energie la nivelul UE, Comisia s-a angajat să realizeze un studiu aprofundat privind securitatea energetică europeană și să prezinte un plan de acțiune complet cu privire la modul în care se poate reduce dependența energetică a UE.

În acest context, Comisia a dat publicităţii noua strategie europeană pentru consolidarea securităţii energetice, care prezintă următoarele puncte principale:
– diversificarea surselor de aprovizionare externe. Deşi UE își va menține relațiile cu partenerii de încredere (Rusia, Norvegia, Africa de Nord) se  are în vedere stabilirea unor legături cu noi țări partenere, de exemplu, în regiunea bazinului Mării Caspice, continuând extinderea coridorului sudic al gazelor;
– modernizarea infrastructurii energetice şi a pieței interne de energie a UE. Astfel, se impune finalizarea pieței interne a energiei și construirea legăturilor lipsă din infrastructură pentru a reacționa rapid în caz de posibile întreruperi ale aprovizionării, prin direcționarea fluxurilor de energie acolo unde este nevoie pe întreg teritoriul UE;
– realizarea de economii de energie prin dezvoltarea tehnologiilor energetice şi prin îmbunătățirea eficienței energetice;
– coordonarea deciziilor luate în cadrul politicilor energetice la nivel național și importanța de a adopta o viziune unitară în cadrul negocierilor cu partenerii externi.

Propunerile şi concluziile studiului realizat de Comisie urmează a fi dezbătute de șefii de stat sau de guvern din UE în cadrul Consiliului European din 26-27 iunie.

Adina Elena OPREA
Junior Lawyer D&B David şi Baias

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti