Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

CSM ref. posibilitatea contribuabililor de a se adresa instanțelor judecătorești
03.06.2014 | JURIDICE.ro

Secţiuni: C. administrativ, Fiscalitate, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a apreciat în ședința de joi, 29 mai 2014, următoarele:
– actualele prevederi ale Codului de procedură fiscală, coroborate cu cele ale Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, conferă contribuabililor posibilitatea de a se adresa instanţelor judecătoreşti, inclusiv în cazul nesoluţionării contestaţiei pe cale administrativă;
– instituirea în Codul de procedură fiscală a unei prevederi care să consacre expres posibilitatea contribuabilului de a se adresa instanţelor judecătoreşti în cazul în care soluţionarea contestaţiei pe cale administrativă nu se realizează în termen de 45 de zile sau într-un alt termen prevăzut de lege (sau în celelalte ipoteze prevăzute de art. 8 alin. (1) din Legea nr. 554/2004), ar fi utilă pentru respectarea dezideratelor urmărite la elaborarea legii, respectiv ca legea să fie clară, stabilă şi predictibilă şi să împiedice, pe cât posibil, interpretările ori atitudinile arbitrarii.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti