Secţiuni » Arii de practică » Business » Afaceri transfrontaliere
Afaceri transfrontaliere
CărţiProfesionişti

STOICA & Asociații organizează conferinţa ”Probleme actuale de drept european instituţional şi privat”
05.06.2014 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Dreptul Uniunii Europene, Selected, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

După șapte ani de la aderarea ţării noastre la Uniunea Europeană, profesioniştii dreptului din România se confruntă constant în activitatea lor curentă cu probleme de interpretare şi de aplicare a dreptului european. În plus, criza economică care a afectat grav economiile țărilor membre ale Uniunii Europene a contribuit în mare măsură la naşterea unor întrebări pertinente cu privire la viitorul construcţiei europene, atât la nivel instituţional/politic, cat şi din punct de vedere al modelului economic/social.

În acest context, societatea de avocaţi STOICA & Asociații, Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti şi Colegiul Juridic Franco-Român de Studii Europene organizează conferinţa ”Probleme actuale de drept european instituţional şi privat”, care va avea loc astăzi, 5 iunie 2014, între orele 9:00 şi 17:30, la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, Sala Constantin Stoicescu.

Conferinţa se adresează unui public de specialişti ai dreptului format, în special, din magistraţi, consilieri juridici din companii străine sau romanești şi din instituţiile publice, cadre didactice, dar şi din alte persoane interesate de problemele actuale ale aplicării dreptului european în România şi de nevoia de reformare a instituţiilor şi politicilor economice europene.

Vorbitorii invitaţi sunt reputaţi specialişti străini şi romani din domeniul dreptului comunitar, cu o activitate publicistică şi academică remarcabilă:
– conf. dr. Anne Rigaux, Şcoala de drept de la Sorbonne, Universitatea Paris 1 Panthéon Sorbonne;
– prof. univ. dr. Denys Simon, Şcoala de drept de la Sorbonne, Universitatea Paris 1 Panthéon Sorbonne;
– prof. univ. dr. Vlad Constantinesco, Universitatea din Strasbourg;
– prof. univ. dr. Corneliu Bîrsan, Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti, fost judecător la CEDO;
– conf. univ. dr. Marieta Avram, Departamentul de drept privat, Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Drept, Partener Senior STOICA & Asociații;
Beatrice Ramaşcanu, formator, Institutul Naţional al Magistraturii;
Beatrice Andreșan-Grigoriu, formator, Institutul Naţional al Magistraturii;
– av. Dragoş Bogdan, Partener STOICA & Asociații;
– av. Dan-Rareş Răducanu, Partener Senior STOICA & Asociații.

Tematica conferinţei cuprinde atât aspecte de drept european instituţional privind viitorul arhitecturii comunitare, cât şi probleme actuale de drept comunitar public şi privat.

:: agenda conferinței

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti