« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Opinii

Personalul – ciocu' mic!, sau Despre Stefania
21.01.2008 | JURIDICE.ro, Cristi Danilet

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Lucreaza de 20 ani in justitie. E grefier sef la CAB. Una din cele mai bune din tara. Bataioasa. A fost aleasa lider de sindicat la Bucuresti, apoi presedinta  Federatiei Nationale Projust.

In 2006 a gestionat o greva nationala a personalului auxiliar din instante. In 2008 mai pregateste una.

Negociaza cu MJ. Indura inspectiile CSM. Face statisticile ordonate de sefia Curtii.

Constata nereguli in distribuirea salariilor de merit personalului auxiliar. Sesizeaza conducerea si primeste pozitii scrise din partea a doi presedinti de sectii, judecatori: "Credem cã este cazul ca cel putin aceastã grefierã trebuie fãcutã sã-ºi vadã de treburile ei". Atat a scris presa. Eu am vazut tot materialul si e mult mai rau: femeia e facuta "eterna contestatoare si vindicativa"; "contestarea este lipsita de cea mai elementara logica – de ce oare nu ne mira in cazul grefierei S.T.?"; "doamna T. se considera probabil mai presus de ceilalti grefieri sefi, lasa impresia ca vorbeste in numele tuturor grefierilor sefi desi nu am auzit sa i-o fi cerut cineva"; "in sfarsit grefiera T. a avut o revelatie, ca salariul de merit se acorda pentru anul precedent, ce ne-am fi facut daca nu avea aceasta revelatie?"; "singura care putea gandi in acest mod este dupa cum se vede doamna T, dar aceasta pana cand a avut revelatia despre care am vorbit si in baza careia a emis profunda cugetare"; "indiferent in ce postura s-ar erija, de lider de opinie sau lider sindical, nu reprezinta pe niciun grefier – aceasta fiind opinia majoritara a grefierilor".

Indumnezeitii nu au voie sa greseasca si nu pot fi criticati, asa ca au pus-o de o strangere de semnaturi de la grefieri. S-au adunat doar… doua, asa ca au renuntat la demers. Si umbla zvonul ca unul dintre presedintii semnatari si-ar fi cerut scuze grefieriei. Il asteptam si pe celalalt!

Apoi vorbeste despre conditiile de lucru, despre nemultumirile colegilor si se lasa fotografiata. Nu in bar, nu la discoteca, ci la munca. Dar si a munci e o vina, asa ca a fost chemata azi la conducere sa dea nota explicativa cu privire la cele aparute in presa. Bine ca nu au trimis CSM o inspectie pe capul ei si al ziarisului, cum au patit-o si altii… Nu inca.

Stefania, succes! Suntem din ce in ce mai multi, chiar daca singuri. Nu mor caii cand vor cainii. No offence!

Cuvinte cheie:
Secţiuni/categorii: Opinii

Pentru toate secţiunile JURIDICE.ro click aici
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD