Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Ministrul Justitiei a trimis la Parchet avizele pentru urmarirea penala a celor 8 ministri
23.01.2008 | JURIDICE.ro


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Teodor Melescanu, ministrul interimar al Justitiei, a trimis ieri catre Parchetul General de pe langa Inalta Curte si catre Directia Nationala Anticoruptie avizele de urmarire penala a celor opt ministri inaintate de catre Presedintele Romaniei, Traian Basescu.

Ministerul Justitiei a dat publicitatii un comunicat in care explica decizia ministrului: "Ministrul interimar al justitiei, domnul Teodor Viorel MELESCANU, si-a preluat functia cu intentia clara de a respecta legea in toate imprejurarile si ramane consecvent acestui deziderat, inclusiv in privinta procedurii care trebuie urmata in cazul celor opt fosti si actuali ministri pentru care a fost ceruta declansarea procedurilor legale pentru inceperea urmaririi penale.

Ministrul Justitiei nu cenzureaza actele Presedintelui Romaniei, nu a dorit si nu doreste sa tergiverseze sau sa blocheze cererile inaintate de catre seful statului, ci numai respectarea procedurilor, asa cum sunt prevazute de Legea nr. 115/1999 privind raspunderea ministeriala.

Teodor Melescanu isi intelege atributiile de natura administrativa care deriva din lege si precizeaza ca va respecta intru totul independenta magistratilor care lucreaza la cazurile respective.
Ministerul Justitiei a facut cunoscut faptul ca, la documentatia care insotea cererile de declansare a procedurilor legale pentru inceperea urmaririi penale, trimisa ministrului justitiei in data de 16 ianuarie a.c., trebuiau atasate si dosarele cauzelor.

Administratia Prezidentiala a afirmat, in interpretarea proprie, faptul ca dosarul cauzei este format numai din documentele constituite la Presedintie si trimise ministrului justitiei in data de 16 ianuarie a.c., respectiv cererea Presedintelui Romaniei, referatele procurorilor de caz si ale procurorilor sefi ai structurilor de parchet, toate in original.

Avand in vedere aceasta situatie, domnul Teodor Melescanu a dispus trimiterea catre organele competente a documentatiei primite de la Administratia Prezidentiala in data de 16 ianuarie a.c. si face, in mod public, mentiunea ca ministrul Justitiei isi declina orice fel de responsabilitate in cauza.

Documentele au fost trimise Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Directiei Nationale Anticoruptie in ziua de 22 ianuarie 2008."

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate