« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

CJUE. Bulgaria nu a îndeplinit obligațiile privind condițiile de acces la rețelele pentru transportul gazelor naturale
06.06.2014 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a dat publicității joi, 5 iunie 2014, hotărâre pronunțată în cauza C-198/12, Comisia/Bulgaria.

Prin cererea introductivă, Comisia Europeană a solicitat Curții să constate că Republica Bulgaria nu și‑a îndeplinit obligațiile care îi revin în temeiul dispozițiilor coroborate ale articolului 14 și ale articolului 16 din Regulamentul (CE) nr. 715/2009 al Parlamentului European și al Consiliului din 13 iulie 2009 privind condițiile de acces la rețelele pentru transportul gazelor naturale și de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1775/2005 pentru motivul că Bulgartransgaz EAD, operatorul de transport și de sistem pe teritoriul național, nu oferă o capacitate virtuală de transport în sens invers la fiecare punct de intrare și de ieșire al rețelei respective, și anume la Negru Vodă, punctul de conexiune cu rețeaua română, și la Sidirokastron, punctul de conexiune cu rețeaua greacă.

Curtea a interpretat dipozițiile invocate, după cum a arătat și Avocatul General la punctul 42 din concluzii, în sensul ca ele nu menționează existența unei obligații de a oferi o capacitate virtuală de transport de gaze în sens invers. În consecinta, acțiunea introdusă de Comisie a fost respinsă.

 
Secţiuni: CJUE, Dreptul Uniunii Europene | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD