Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

CJUE. Bulgaria nu a îndeplinit obligațiile privind condițiile de acces la rețelele pentru transportul gazelor naturale
06.06.2014 | JURIDICE.ro

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a dat publicității joi, 5 iunie 2014, hotărâre pronunțată în cauza C-198/12, Comisia/Bulgaria.

Prin cererea introductivă, Comisia Europeană a solicitat Curții să constate că Republica Bulgaria nu și‑a îndeplinit obligațiile care îi revin în temeiul dispozițiilor coroborate ale articolului 14 și ale articolului 16 din Regulamentul (CE) nr. 715/2009 al Parlamentului European și al Consiliului din 13 iulie 2009 privind condițiile de acces la rețelele pentru transportul gazelor naturale și de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1775/2005 pentru motivul că Bulgartransgaz EAD, operatorul de transport și de sistem pe teritoriul național, nu oferă o capacitate virtuală de transport în sens invers la fiecare punct de intrare și de ieșire al rețelei respective, și anume la Negru Vodă, punctul de conexiune cu rețeaua română, și la Sidirokastron, punctul de conexiune cu rețeaua greacă.

Curtea a interpretat dipozițiile invocate, după cum a arătat și Avocatul General la punctul 42 din concluzii, în sensul ca ele nu menționează existența unei obligații de a oferi o capacitate virtuală de transport de gaze în sens invers. În consecinta, acțiunea introdusă de Comisie a fost respinsă.


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!


JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.