Varia
JURIDICE

MJ a organizat o nouă sesiune de formare în cadrul proiectului privind combaterea criminalității economice


9 iunie 2014 | JURIDICE.ro
Secţiuni: VARIA
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Ministerul Justiției a dat publicității vineri, 6 iunie 2014, comunicat privind desfășurarea celei de-a patra sesiuni tehnice de formare profesională în cadrul proiectului Consolidarea capacităţii oficiilor de recuperare a creanţelor şi a organelor judiciare din UE în lupta împotriva criminalităţii economice şi în recuperarea creanţelor, ce a avut loc la Timișoara, în perioada 4-6 iunie 2014.

Pe lângă reconfirmarea sprijinului acordat de către ONPCCRCI organelor de urmărire penală privind schimbul de informații realizat în vederea identificării de bunuri ce pot fi sechestrare în cadrul procedurilor judiciare, au mai fost supuse atenției teme precum: investigaţiile financiare, mecanisme pentru identificarea/evaluarea prejudiciului şi a „profitului” infracţional, proceduri de lucru la nivelul oficiilor de administrare a bunurilor sechestrate/confiscate, schimbul de informaţii prin intermediul oficiilor de recuperare a creanţelor, aspecte de practică judiciară cu accent pe confiscarea de la terţi sau confiscarea extinsă.

Totodată, Ministerul Public și-a reînnoit angajamentul privind urmărirea şi recuperarea bunurile provenite din infracţiuni, precum şi aplicarea celor mai moderne instrumente legislative aflate la dispoziţia procurorilor.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro