Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Cererea de chemare în garanţie formulată în cadrul unei proceduri speciale


10 iunie 2014 | Corina CIOROABĂ
Secţiuni: Procedură civilă, RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că este inadmisibilă cererea de chemare în garanţie formulată în cadrul contestaţiei la executare întemeiată de dispoziţiile OUG nr. 51/1998 privind unele măsuri premergătoare privatizării băncilor, datorită incompatibilităţii procedurii de drept comun care o reglementează cu procedura specială prevăzută de această lege. În acest sens, Înalta Curte a precizat că “exceptând întâmpinarea, legea specială nu face referire la posibilitatea formulării altor cereri, la o cerere de chemare în garanţie, de ex., întrucât acestea sunt incompatibile cu celeritatea procedurii speciale şi cu raţiunea reglementării ei, procedura specială astfel reglementată fiind completată cu dispoziţiile codului de procedură civilă, conform art. 44 din ordonanţă, în mod corespunzător, respectiv, în măsura compatibilităţii lor cu procedura specială şi cu raţiunea legiuitorului în instituirea ei, cu prezervarea elementelor de diferenţă faţă de procedura de drept comun”. (Decizia nr. 452 din 11 februarie 2014 pronunţată în recurs de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect contestaţie la executare în temeiul OUG nr. 51/1998)

Corina CIOROABĂ

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro