Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DIICOT-Giurgiu. Trafic internațional de droguri. Începere urmărire penală


10 iunie 2014 | Adrian CONDRAȘOV, Paula VÂRBAN, Adrian CONDRAȘOV

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal

DIICOT-Giurgiu. Trafic internațional de droguri. Începere urmărire penală.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), împreună cu polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu -PTF Giurgiu, au stopat activitatea infracțională a unei persoane suspectată de implicare în traficul internațional de droguri de mare risc.

În data de 10 iunie a.c., ora 02.20, numitul D.M., cetățean turc în vârstă de 35 de ani, a fost prins în flagrant în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare, în timp ce introducea în ţară, o cantitate de aproximativ 10 kg de heroină, conform raportului preliminar tehnico-științific efectuat în cauză. Acesta călătorea ca pasager într-un TIR ce tranzita România spre Anglia, venind din Turcia, având ca marfă declarată conform documentelor diverse produse (piese auto, parbrize, textile etc). Cetățeanul turc avea înfășurate cu bandă adezivă în jurul corpului 10 pachete de formă dreptunghiulară ce conţineau o substanţă vegetală de culoare maronie, cu o greutate de aproximativ 0,5 kg fiecare. Alte 10 pachete, fiecare cu o greutate de aproximativ 0,5 kg, au fost descoperite sub patul din cabina şoferului, într-o geantă de culoare neagră.

Procurorii DIICOT Giurgiu au început astăzi urmărirea penală pentru infracțiunea de introducere în țară de droguri de mare risc, prevăzută și pedepsită de art. 3 alin 1 și 2 din Legea nr. 143/2000 cu modificările și completările ulterioare.

Totodată, întrucât există indicii temeinice care conduc la bănuiala rezonabilă că fapta pentru care s-a început urmărirea penală a fost săvârșită de către D.M., acesta fiind prins în flagrant, procurorii DIICOT au dispus începerea urmăririi penale față de cetățeanul turc pentru infracțiunea mai sus amintită.

Suspectul, precum și șoferul TIR-ului au fost duși la sediul DIICOT pentru a fi audiați în vederea dispunerii măsurilor legale.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

:: sursa: www.diicot.ro

Avocat Paula VÂRBAN
Adrian CONDRAȘOV

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică