Secţiuni » Selected
Selected Top Legal
CorporatePlatinum members

Program intensiv de pregătire a viitoarei generații de avocați de business, integral gratuit. Ultima zi de înscrieri la Școala de Vară IONESCU și SAVA
12.06.2014 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Casa de Avocatura IONESCU și SAVA continuă, pentru al patrulea an consecutiv, activitatea de pregătire a unei noi generații de avocați, capabili să contribuie semnificativ în dinamica sănătoasă a mediului de afaceri românesc, prin organizarea Școlii de Vară Avocatura: între meserie şi vocație.

Cursurile școlii se adresează studenților la Drept din toată țara, absolvenți ai anului III de studiu,urmând a se desfășura în perioada 3-8 august 2014. Sesiunea de recrutare a participanților se apropie de final, astăzi fiind ultima zi în care candidații mai pot trimite aplicațiile pentru înscrierea în cadrul Școlii de Vară. 

Şcoala de Vară IONESCU și SAVA continuă să dezvolte conceptul de internship lansat încă din 2010, prin care îşi propune să ofere viitorilor practicieni în Drept o viziune mai clară asupra avocaturii, mai ales asupra avocaturii de business. Şi anul acesta, 20 de studenți ai facultăților de Drept din România vor avea ocazia ca timp de 5 zile să discute atât cu avocații Ionescu şi Sava cât şi cu invitații acestora: magistrați, clienți, cadre didactice.

Cursurile școlii oferă gratuit un program complex de pregătire practică pentru studenți oferindu-le posibilitatea, pe de o parte de a se implica direct în activitățile specifice domeniului prin prezentarea interactiva de studii de caz și exemple practice, iar pe de altă parte de a se dezvolta personal  printr-o serie de activități specifice precum un curs de scriere, un seminar de vorbire în public şi diferite ateliere menite să testeze competitivitatea viitorilor jurişti şi spiritul lor de echipă. Astfel, studenții vor descopri ce presupune avocatura de business din mai multe perspective: cea a magistratului, a avocatului şi, nu în ultimul rând, a clientului.

“Şcoala de Vară IONESCU și SAVA s-a născut din dorința noastră de a ne implica cât mai real și concret în pregătirea strategică a viitoarei generații de practicanți în avocatură, în special pentru cei care îți doresc să activeze în avocatura de business. Este un proiect în care credem foarte mult și în care am ales să investim an de an și să împărtășim studenților nu numai din experiența noastră, cât și din pasiunea și entuziasmul pe care îl avem pentru această meserie. Atât eu, cât și întreaga echipa Ionescu și Sava, suntem convinși că o carieră de succes în acest domeniu se clădește cu temeinicie, multă muncă și pragmatism, dar și mult suflet și pasiune. Acesta este motivul pentru care cursurile și activitățile din cadrul Școlii propun o abordare complementară a celor perspective și a relației dintre ele, într-o manieră interactivă. Studenții sunt expuși unor informații practice de care cred ca țoti cei la început de drum au mare nevoie.”, spune Radu Claudiu Ionescu, Managing Partner, Casa de Avocatura IONESCU și SAVA.

Modalitatea de înscriere

Pentru a se înscrie la Şcoala de Vară “Avocatura: între meserie şi vocație”, ediția 2014, candidații trebuie să completeze într-o manieră cât mai originală formularul de înscriere online. Astăzi, 12 iunie 2014 este data limită pentru înscrieri.

Selecția participanților

Din numărul total de înscrieri, vor fi selectate cele mai originale 20 de aplicații, studenții câştigători fiind anunțați pâna la data de 20 iunie, aici. Cursurile Şcolii de Vară Ionescu şi Sava se vor desfăşura la Poiana Braşov, iar transportul, cazarea şi masa participanților vor fi asigurate de către organizatori.

Premiile Școlii de Vară Ionescu și Sava

La finalul cursurilor, atât studenții participanți cât şi reprezentanții IONESCU și SAVA vor vota studentul cu cea mai bună prestație  (cunoştinte de specialitate, vorbire în public, spirit de echipă), iar câştigătorul va primi o bursă de studiu de şase luni, în valoare de 1000 lei lunar, precum şi posibilitatea (dar nu obligația) de a efectua practică de specialitate în cadrul Casei de Avocatură Ionescu şi Sava.

Pentru informații suplimentare:
Beatrice Manta
Beatrice.manta@ionescusava.ro
Tel: + 0751 219679

Despre Casa de Avocatură IONESCU și SAVA

IONESCU și SAVA, SCA, a fost înființată în 2005 de o echipă de avocați cu experiență acumulată în cadrul unora dintre firmele de avocatură de renume din România. Într-un timp relativ scurt, Ionescu și Sava a câştigat o reputație solidă pe piața avocaturii din România, prin serviciile juridice de calitate, înțelegerea profundă a nevoilor şi business-ului clienților şi prin disponibilitate şi eficiență.

De la înființarea sa, IONESCU și SAVA a asistat şi continuă să asiste clienți de primă mărime cu activitate în domenii precum industria farmaceutică, auto, bănci şi servicii financiare, dezvoltare imobiliară sau producție industrială. În portofoliul de clienți al casei de avocatură se regăsesc companii precum Mercedes-Benz, Novartis, Angelini, Grupo Lar. Ariile de expertiza ale echipei includ litigii, insolvență, drept fiscal, drept bancar, dreptul concurenței, fuziuni şi achiziții.

Aflaţi mai mult despre

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.