« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Opinii

IN MEMORIAM et IN HONOREM Profesorului Octavian Capatina
30.01.2008 | JURIDICE.ro, Luminita Tuleasca

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Ne-am obisnuit sa ne dedicam atentia aproape exclusiv problemelor ce ar trebui sa reprezinte planul secund al existentei noastre. Desi avem capacitatea de a sesiza esentialul vietii noastre, nu reusim mentinerea unui contact permanent cu el. Si raminem datori vietii.

Atemporali sint numai Oamenii ce ramin in interiorul esential al timpului ce le-a fost dat. In fata lor trebuie sa fim plini de recunostiinta pentru ca ei sint aidoma vietii, ei sint un dar.

Am avut marea sansa sa fim contemporani cu un astfel de om, sa il avem printre noi pe profesorul Octavian Capatina.

A iubit desavirsit Dreptul si i-a ramas fidel de la prima intilnire pina la sfirsitul existentei sale. Si astfel am avut parte de una dintre cele mai stralucite minti ale Dreptului Romanesc.

A iubit magistratura si a avut forta sa-si asume renuntarea la ea atunci cind a devenit incompatibila cu valorile sale: adevarul si dreptatea.

A iubit neconditionat oamenii si mai ales tinerii carora, atunci cind i-a fost permis, le-a fost Profesor. Si astfel a marcat viata multor tineri daruindu-le din stiinta lui si din spiritul sau.

A iubit traditia si a fost un desavirsit domn.

A plecat dintre noi la fel cum a trait: cu modestie si discretie.

Ii sintem datori. Cel putin cu o plecaciune mai mare decit cea pe care el putea sa o faca chiar in fata unui jurist mai tinar cu peste 50 de ani si cu respectul profund fata de valorile pe care el si le asumase ca inseparabile de fiinta lui.

Cuvinte cheie:
Secţiuni/categorii: Opinii

Pentru toate secţiunile JURIDICE.ro click aici
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD