Secţiuni » Comunicare profesională
Comunicare profesionalăComunicate profesioniştiEvenimente programateEvenimente recenteOportunităti de carieră

Lansare de carte: Procedura insolvenței. Efectele juridice asupra contractelor debitorului | Cozmin-Antoniu Obancia / 18 iunie 2014, București
12.06.2014 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

ZAMFIRESCU RACOTI & PARTNERS si Editura Hamangiu organizeaza evenimentul de lansare a volumului

Procedura insolventei. Efectele juridice asupra contractelor debitorului

autor Cozmin-Antoniu Obancia, partener ZRP

Hotel Hilton, Sala Regina Maria
București
18 iunie 2014, ora 18:30

Evenimentul este un prilej de intalnire cu mediul academic, practicieni in drept, practicieni in insolventa, reprezentanti ai mediului de afaceri.

La dezbaterea prilejuita de lansarea volumului vor lua cuvantul:
– Mirela Iovu – Vicepresedinte al Asociatiei Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar-Bancar
– Simona Milos – Presedinte Institutul National Pentru Pregatirea Practicienilor in Insolventa (INPPI)
– Conf. univ. dr. Florin Motiu – Consilier al Ministrului Justitiei
– Prof. univ. dr. Gheorghe Piperea – Partener PIPEREA & ASOCIATII
– Prof. univ. dr. Radu Bufan – Asociat Prof. Univ. Dr. Radu I. Motica si Asociatii
– Stan Tirnoveanu – Avocat asociat senior ZAMFIRESCU RACOTI & PARTNERS
– Dr. Antoniu Obancia – Avocat asociat ZAMFIRESCU RACOTI & PARTNERS

Despre autor:
Antoniu Obancia a absolvit Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti (1995-1999), a urmat cursuri de Drept American si Drepturile Omului – Romanian Alumni Association (1996) si cursuri post-universitare de stiinte penale in cadrul Facultatii de Drept, Universitatea Bucuresti (2001).

In anul 2013 a obtinut titlul de doctor in drept la Facultatea de Drept, Universitatea Bucuresti.

In prezent este avocat asociat in cadrul societatii civile de avocati ZAMFIRESCU RACOTI & PARTNERS.

Este co-autor al lucrarii Practica avocatiala, Bucuresti, Universul Juridic, 2003, al articolului: Limitele legale ale lichidarii in cadrul procedurii insolventei, prin raportare la drepturile asociatilor / actionarilor asupra averii debitorului falit – publicat in Revista de Drept Bancar si Financiar nr. 2-3 / 2007 si in Revista pentru Insolventa Phoenix nr. 26 / 2008 si al articolului: Accesul la justitie in Centrul si Estul Europei – rapoarte de tara – Public Interest Law Initiative / Columbia University, INTERIGHTS, Ungaria, 2003.

Despre carte:
Lucrarea analizeaza, in sapte titluri, procedura insolventei din perspectiva efectelor juridice asupra contractelor debitorului. Pornind de la notiunile introductive privind efectele deschiderii si continuarii procedurii insolventei asupra raporturilor contractuale ale debitorului, autorul continua cu analiza in detaliu a regimului juridic al contractelor debitorului dupa deschiderea procedurii insolventei (modificarea contractelor debitorului supus procedurii insolventei, denuntarea sau mentinerea contractelor in curs de executare la data deschiderii procedurii, anularea actelor frauduloase incheiate de debitor) si finalizeaza prin expunerea unei perspective originale asupra impactului noii legi a insolventei, cu propuneri de lege ferenda binevenite in actualul context legislative intr-o materie aflata in continua schimbare.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti