Secţiuni » Arii de practică » Business » Insolvenţă
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Avocaţii STOICA & Asociații, alături de Banca Mondială la prezentarea Raportului ref. regimul insolvenţei din România


13 iunie 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Ioan Chiper, Partener STOICA & Asociații, a participat marți, 27 mai 2014, la Palatul Parlamentului, la prezentarea Raportului Băncii Mondiale privitor la Respectarea Standardelor şi Codurilor vizând Regimul Juridic al Insolvenţei şi Drepturilor Creditorilor/Debitorilor din România.

Raportul reprezintă o examinare a cadrului legal, reglementar si instituțional, precum și a practicilor în domeniile menționate prin raportare la standardele de referință dezvoltate în comun în această materie de Banca Mondială și Fondul Monetar Internațional (ROSC). Prezentarea Raportului s-a realizat în contextul iminentei intrări în vigoare a noii legislații privind prevenirea insolvenței și a insolvenței.

În calitate de consultant român al Băncii Mondiale la pregătirea raportului respectiv, Ioan Chiper a redactat partea descriptivă a cadrului legislativ și de practică, avansând, totodată, și propuneri de îmbunătățire a sistemului examinat.

Ioan Chiper este avocat cu drept de practică în România și Statul New York, cu o îndelungată și variată experiență în domeniul complex al insolvenței și restructurării. În calitate de consilier juridic senior în cadrul departamentului legislativ al Ministerului Justiției în perioada 1997-2004, Ioan Chiper a fost promotorul transpunerii în cadru normativ intern a Legii Model din 1997 a UNCITRAL cu privire la insolvența transfrontalieră, efort care s-a concretizat prin adoptarea Legii nr. 637/2002 cu privire la reglementarea raporturilor de drept internațional privat în domeniul insolvenței. Ioan Chiper a contribuit, totodată, în mod direct și decisiv la elaborarea unor serii consecutive de modificări substanțiale ale legislației aplicabile, culminând cu reforma spectaculoasă din anul 2002 a Legii nr. 64/1995 privind procedura reorganizării judiciare şi a falimentului, care a redefinit și modernizat principiile de drept substanțial ce guvernează insolvența, redesenând, totodată, procedura judiciară concursuală potrivit unei arhitecturi ce se regăsește și în legislația ulterioară (Legea nr. 85/2006 și, respectiv, noul „Cod” al insolvenței).

Despre STOICA & Asociații

STOICA & Asociații este o societate de avocatură cu o reputație de excepție în domeniul consultanței și al litigiilor. STOICA & Asociații acordă în mod frecvent asistență și reprezentare unei sfere largi de clienți, cu preponderență instituțiilor financiare și altor organizații economice, interne și internaționale, în legătură cu și în cadrul procedurilor de insolvență din diferite sectoare ale economiei vizându-i, printre altii, pe Tnuva, Ultex SA, Montero SA, Intfor Galati, sau Flanco (una dintre cele mai de succes restructurări ale unei companii româneşti).

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii