BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul munciiCyberlaw
 
Dreptul familiei
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Rovana Plumb susține creșterea vârstei de instituționalizare a copiilor, de la doi la trei ani
13.06.2014 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice a dat publicității miercuri, 11 iunie 2014, un comunicat cu privire la creșterea vârstei de instituționalizare a copiilor, de la doi la trei ani.

În cadrul dezbaterii Infernul copiilor uitaţi, organizată la Palatul Parlamentului, de către Fundaţia Mereu Aproape şi Asociaţia “Ador Copiii”, cu sprijinul Comisiei pentru Muncă şi Protecţie Socială din Camera Deputaţilor, ministrul Rovana Plumb și-a exprimat susținerea față de inițiativa legislativă de creștere a vârstei de instituționalizare a copiilor.

Aceasta a declarat: ”Numai printr-un efort conjugat putem crea copiilor climatul de care au nevoie pentru a se dezvolta sănătos şi armonios. Locul copiilor nu este nici în unităţi sanitare şi nici în instituţii. Acesta este motivul pentru care vom susţine propunerea legislativă ce vizează creşterea vârstei minime de instituţionalizare de la doi la trei ani. Perioada de şedere a copilului în sistemul de protecţie specială trebuie să fie cât mai scurtă şi, dacă revenirea copilului în familie nu este posibilă, pentru copiii care pot fi declaraţi adoptabili soluţia trebuie să fie adopţia. Trebuie ca Autoritatea nou înfiinţată să analizeze şi să regândească anumite etape ale procesului de adopţie, acolo unde acest lucru se impune”.

Un alt susținător al inițiativei, Gabriela Coman, președintele ANPDCA, a afirmat: ”În calitatea mea de președinte a ANPDCA, îmi propun să scurtăm termenele relativ mari și să ușurăm procedura uneori greoaie de adopție a unui copil. Prin aceasta sper ca numărul copiilor adoptaţi să devină cât mai mare. În ceea ce priveşte copiii din sistemul de protecţie specială, ne propunem să avem intrări cât mai puţine, o perioadă de şedere cât mai mică şi o ieşire cât mai rapidă. Aceste deziderate pot deveni realitate, dacă familia va fi sprijinită să se ocupe de creşterea şi îngrijirea copilului, atunci când aceasta nu o poate face. Serviciile comunitare integrate şi pachetul minim social sunt soluţii pe care le analizăm în prezent şi sperăm să le testăm cât de curând”.

La finalul dezbaterii, participanţii au hotărât să-şi unească eforturile în cauza îmbunătăţirii situaţiei copiilor români, în special a celor care nu se pot bucura de o familie. În acest sens, a fost semnată Carta Grupului de Iniţiativă.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate