Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DIICOT-Ploieşti. Evaziune fiscală, spălare de bani. Percheziţii domiciliare


13 iunie 2014 | Raluca ASAVEI, Paula VÂRBAN, Raluca ASAVEI
Secţiuni: Activitate parchete, Drept penal, Dreptul penal al afacerilor
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

DIICOT-Ploieşti. Evaziune fiscală, spălare de bani. Percheziţii domiciliare. 

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi Bucureşti au efectuat, în data de 12 iunie 2014, un număr de 12 percheziţii domiciliare în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate specializată în infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că suspecţii T.C.I. şi Ţ.G.C. în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, începând cu anul 2011, au constituit un grup infracţional organizat la care au aderat şi suspecţii G.C.P. (în calitate de administrator al SC C.I SRL PLOIESTI, SC C.T.CI SRL şi împuternicit al SC N.N.P.C SRL), T.C.G., I.G.M., B.M.D.A.D.D. şi H.U.C., în scopul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Suspecţii T.C.I., Ţ.G.C., T.C.G., D.A.D.D., B.M., I.G.M. aveau rolul de a găsi administratori de firme care doreau să înregistreze în evidenţa contabila documente fictive, în vederea diminuării bazei impozabile, sustrăgându-se astfel de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat.
În schimbul acestor documente fictive membrii grupului infracţional organizat percepeau un comision de 12-15% din totalul sumelor facturate pe care, conform înţelegerii iniţiale, îl împărţeau în cote egale între membrii grupului.
Suspecţii T.C.G. şi B.M. se ocupau de încheierea de contracte fictive cu diferite firme mari din Bucureşti.
Pentru a crea o aparenţă de legalitate tranzacţiilor comerciale fictive, membrii grupului au încheiat contracte de prestări servicii pentru executarea unor lucrări, contracte încheiate între mai multe societăţi comerciale.
De asemenea, există suspiciunea că suspecţii T.C.I. şi Ţ.G.C. au încheiat la rândul lor contracte de prestări servicii fictive cu S.C. C.I S.R.L. Ploieşti, SC C.T.C SRL şi SC N.P.C SRL reprezentate de G.C.P.
În toate situaţiile au fost emise facturi fiscale între societăţile comerciale interpuse pe lanţurile economice create artificial facturi care au fost plătite imediat de societăţile beneficiare, după care sumele de bani au fost retrase de G.C.P. din conturile bancare ale societăţilor menţionate şi predate în numerar lui T.C.I. şi D.A.D.D.
Cu privire la suspectul B.M., cetăţean italian, există suspiciunea rezonabilă că a intermediat relaţiile comerciale fictive între SC N.P.C SRL, reprezentată de G.C.P, şi alte societăţi comerciale.
Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este de 600.000 de euro.

La sediul D.I.I.C.O.T. – S.T Ploieşti sunt audiate 26 de persoane urmând a fi dispuse măsuri legale în cauză.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Jandarmeriei Române.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

:: sursa: www.diicot.ro

Avocat Paula VÂRBAN
Raluca ASAVEI

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro