« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Modificări cu privire la activităţile desfăşurate de zilieri
16.06.2014 | JURIDICE.ro

Drept Timisoara
Secţiuni: Dreptul muncii, Lege 9 | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , ,
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 431 din data de 12 iunie 2014 a fost publicată Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 36/2014 privind modificarea şi completarea Legii nr. 18/2014 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri, precum şi pentru modificarea art. 8 alin. (1) din Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat.

Prin excepţie de la prevederile existente până în prezent, care stabileau că instituţiile publice nu pot angaja zilieri, noul act normativ stabileşte că vor putea lucra cu zilieri, următoarele instituţii publice:
– serviciile de gospodărire comunală gestionate direct de consiliile locale, cum ar fi: sere, spaţii verzi şi grădini zoologice;
– unităţile din subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului, pentru domeniile prevăzute în actul normativ: hoteluri şi alte facilităţi de cazare (tabere organizate de Ministerul Tineretului şi Sportului direct sau prin unităţile din subordinea acestuia), activităţi ale bazelor sportive, activităţi ale cluburilor sportive.

Ordonanţă de urgenţă intră în vigoare la data de 17 iunie 2014, odată cu intrarea în vigoare a Legii nr. 18/2014 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri.

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.