Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

"25% din magistrati sunt din fosta Securitate"
09.02.2008 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Germina Nagat, directorul directiei de investigatii din CNSAS: "Noi am facut anul trecut probatoriu pentru 118 magistrati, in functie de ordinea in care au sosit listele de la CSM . 25 au primit verdict de politie politica, adica aproape un sfert. Nu se pot da nume pentru ca ele sunt in diferite etape ale contestatiei, la Colegiu sau la Curtea de Apel."

Ladislau Czendes, presedintele Colegiului CNSAS: "Pentru 118 dintre judecatorii si procurorii verificati, cercetatorii Colegiului au descoperit anumite indicii de colaborare, drept pentru care s-au intocmit tot atatea probatorii. In urma dezbaterilor in sedinta, s-a stabilit ca 23 au colaborat cu Securitatea si doi au fost agenti ai Securitatii."

Traian Basescu: "Daca va uitati la declaratia Germinei Nagat de astazi constatati ca trebuie sa marturiseasca ei in fata lor. 25% din magistrati sunt din fosta Securitate. Acum, odata cu restauratia asta legata de inchiderea dosarelor fostei Securitati, se pare ca este necesar sa se stie ce s-a mai facut si de ce este necesara deschiderea dosarelor astora."

Lidia Barbulescu, presedintele CSM: "Am crezut ca nu a fost facuta aceasta declaratie. Aduce o pata deosebita asupra judecatorilor si procurorilor. In raport cu verificarile CNSAS facute in 2006-2007, au fost verificati 3.512 judecatori si procurori, iar din 118 cazuri unde existau suspiciuni, doar in 25 a fost vorba de politie politica. Un inginer cum este domnul presedinte trebuia sa calculeze mai bine procentul. Verificarile acestea CSM le-a solicitat din 2001. Din 2004 am solicitat verificari ale celor care au acces la functii de conducere. Pentru toti membrii CSM s-au primit verificarile de la CNSAS si nimeni nu a facut politie politica. Este fara aprofundare si sper sa se inteleaga ca asemenea declaratii, de oricine ar fi facute, inclusiv de presedinte, fac si mai mult rau sistemului decat au facut pana acum. Cu privire la procentul pe care l-a dat presedintele, nu este real, pentru ca trebuia raportat la numarul total de dosare verificate, de 3512. Or, 182 din 3512 reprezinta 1,4 la suta, si nu 25 la suta. Sigur ca efectul nu poate fi decat unul negativ vis-a-vis de increderea populatiei in breasla magistratilor."

Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.