Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

CE. Banca Europeană de Investiţii sprijină IMM-urile şi întreprinderile cu capitalizare medie din România
17.06.2014 | Adina-Elena OPREA

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

În scopul finanţării investiţiilor solide, Banca Europeană de Investiţii (BEI) a aprobat acordarea unui împrumut de 50 de milioane de euro pentru finanţarea proiectelor promovate de întreprinderile mici şi mijlocii (IMM-uri) şi de întreprinderile cu capitalizare medie din domeniul agriculturii, industriei şi serviciilor din România, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

Din suma acordată, se preconizează că un procent de aproximativ 70% va fi destinat finanţării proiectelor IMM-urilor, în timp ce întreprinderile cu capitalizare medie vor beneficia de circa 30% din valoare. Totodată, împrumutul urmează să fie combinat cu Facilitatea de finanţare a IMM-urilor, un program comun al BEI şi al Comisiei Europene care îmbină împrumuturile BEI şi ajutoarele nerambursabile ale Comisiei pentru a îmbunătăţi capacitatea şi infrastructura de creditare pentru IMM-uri.

Cât priveşte rezultatul previzionat, vicepreşedintele BEI apreciază că acest împrumut va facilita accesul IMM-urilor şi întreprinderilor cu capitalizare medie române active în sectoarele agriculturii, industriei şi serviciilor din România, sprijinind astfel creşterea economică şi crearea de noi locuri de muncă.

Împrumutul va fi derulat prin intermediul UniCredit Leasing Corporation din România.

Adina Elena OPREA
Junior Lawyer D&B David şi Baias

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti