Secţiuni » Arii de practică » Business » Drept comercial
Drept comercial
ConferinţeCărţiProfesionişti

Clifford Chance consiliaza achizitii internationale in China


11 februarie 2008 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept comercial, Flux informații

Clifford Chance, cea mai mare firma de avocatura din lume, a oferit consultanta Aluminium Corporation of China (Chinalco) pentru achizitia de catre subsidiara sa, Shining Prospect Pte Ltd, a unei participatii de 12% din Rio Tinto plc. Alcoa a participat de asemenea la aceasta tranzactie, finantand Shining Prospect cu 1,2 miliarde USD in instrumente convertibile.

Echipa Clifford Chance a fost condusa de partenerii Kathy Honeywood si Nigel Wellings din Londra si de Rupert Li din Beijing.

Kathy Honeywood, Corporate Partner Clifford Chance din Londra: "Chinalco este o companie prestigioasa si un client foarte important pentru firma noastra, iar suportul oferit de noi in aceasta tranzactie demonstreaza capacitatea noastra de a mobiliza echipe internationale care sa vina in sprijinul strategiei lor."

Rupert Li, Corporate Partner Clifford Chance Beijing: "Experienta noastra de peste 20 de ani pe piata din China, alaturi de avantajul unei retele internationale, ne permite sa oferim expertiza globala care le este necesara acestor companii."

Chinalco este cel mai mare producator de aluminiu din China. Cu sediul in Beijing, Chinalco opereaza in 21 de provincii ale Chinei si detine subsidiare sau birouri in 9 tari de pe 5 continente. Compania are peste 200.000 de angajati si venituri estimate la 18,3 miliarde USD pentru 2007.

Clifford Chance este prezenta in China de o lunga perioada de timp, avand birouri in Beijing si Shanghai din anul 1985, si in Hong Kong inca din 1979. Recent, Senior Partner-ul Clifford Chance, Stuart Popham, a facut parte din delegatia care il insotea pe Primul Ministru al Marii Britanii, Gordon Brown, in China, participand la discutii si intalniri menite sa continue si sa dezvolte relatiile de cooperare dintre Regatul Unit al Marii Britanii si China.

Clifford Chance este unul dintre cei mai mari jucatori internationali care activeaza pe piata asiatica, cu peste 400 de avocati in regiune.

Clifford Chance LLP este prima firma globala de avocatura complet integrata, cu 27 de birouri in 20 de tari si mai mult de 3.800 de avocati in intreaga lume. Firma este organizata in mod global pe sase arii de practica: piete de capital, fuziuni si achizitii, afaceri bancare, litigii, real estate, taxe si dreptul muncii.

In Romania, Clifford Chance a deschis, in iunie 2006, un birou in asociere cu Badea & Asociatii.
Biroul local numara in prezent cinci parteneri, Daniel Badea, Nadia Badea, Nick Fletcher, David Eatough si Perry Zizzi, dintr-un total de 40 de avocati.

Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică