Pentru comunicare profesională JURIDICE.ro recomandă Infinit PR
TOP LEGAL
 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

23 de inspectori guvernamentali câștigă procesele intentate fostului angajator

18.06.2014 | JURIDICE.ro

Pe 13 iunie 2014, Tribunalul București, Secția de contencios administrativ a dat câștig de cauză către 23 de inspectori guvernamentali, reprezentați de SCPA VASILIU și MICLEA. În 2013, raporturile de serviciu a 23 de funcţionari publici au încetat, ca urmare a unei presupuse reorganizări a Secretariatului General al Guvernului.

Drept urmare, foștii inspectori guvernamentali au dat în judecată Secretariatul General al Guvernului, pe Prim-Ministrul României și Guvernul României. În urma prezentării probelor, instanța a admis contestațiile formulate de avocații Răzvan Vasiliu și Andreea Miclea și a dispus reintegrarea reclamanților în funcţiile publice deţinute anterior, respectiv acelea de inspectori guvernamentali în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

În plus, Tribunalul a obligat pe cei trei pârâţi să plătească fiecărui reclamant câte o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate şi recalculate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat aceștia, de la data eliberării din funcţie şi până la reintegrarea efectivă.

Avocat Răzvan Vasiliu: „Ne bucură această decizie, deoarece ea reprezintă o binevenită întoarcere la normalitate. Să nu uităm că drepturile angajaților sunt garantate de lege, indiferent de angajatorul pe care aceștia îl au. Iar în cazul instituțiilor publice, ne așteptăm cu atât mai mult la o respectare riguroasă a legii. Acolo unde însă acest lucru nu se întâmplă, instanțele de judecată iau măsurile cuvenite și fac dreptate.”

Anterior pronunțării acestor decizii, Tribunalul București a dispus suspendarea executării deciziilor privind eliberarea din funcție a celor 23 de inspectori guvernamentali.

Hotărârea poate fi atacată cu recurs.


Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “23 de inspectori guvernamentali câștigă procesele intentate fostului angajator”

  1. Constantin STANCU spune:

    Si cine va raspunde pentru acest prejudiciu?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


 Abonare newsletter | Corporate | Membership

.