Secţiuni » Selected
Selected Top Legal
CorporatePlatinum members
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

BOŞTINĂ ŞI ASOCIAȚII obţine la ICCJ anularea definivă a unei corecţii pe fonduri UE de peste 4 milioane de RON dispusă de MDRT împotriva unei autorităţi judeţene
18.06.2014 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Casa de avocatură BOȘTINĂ și ASOCIAȚII a obţinut în instanţă anularea unei corecţii pe fonduri UE de peste 4 milioane de RON dispusă de fostul Minister al Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) împotriva unei autorităţi judeţene în cadrul unui contract de finanţare având ca obiect reabilitarea a 15 kilometri de drumuri.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis argumentele formulate de avocaţii de la BOȘTINĂ și ASOCIAȚII în numele autorităţii judeţene, menţinând anularea notei de constatare a neregulilor şi de stabilire a corecţiilor financiare întocmită de Direcţia Control şi Verificare Utilizare Fonduri Comunitare (DCVUFC) din cadrul MDRT, precum şi a deciziei Comisiei de Soluţionare a Contestaţiilor din cadrul aceleiaşi instituţii centrale. Soluţia este definitivă.

Echipa de avocaţi din cadrul casei de avocatură BOȘTINĂ și ASOCIAȚII care a lucrat mai bine de doi ani la această speţă a fost condusă de Avocatul Partener Cătălin Giscan, coordonatorul ariei de practică “Autorităţi Publice, Mediu şi Utilităţi”.

Autoritatea judeţeană a beneficiat de un contract de finanţare nerambursabilă pentru proiectul cu finanţare europeană derulat în cadrul Programului Operaţional Regional. În februarie 2012, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, prin Direcţia Control şi Verificare Utilizare Fonduri Comunitare a derulat o verificare asupra procedurilor de achiziţie publică a lucrărilor atribuite in baza contractului de finanţare, iar ca urmare a acestor verificări a întocmit Nota de constatare a neregulilor şi de stabilire a corecţiilor financiare, prin care a stabilit o corecţie financiară în cuantum de 10% din valoarea contractului de lucrări. Critica MDRT – DCVUFC era relativă la unele aspecte legate de nesocotirea reglementărilor legale în materia achiziţiilor publice, respectiv a principiului transparenţei.

Despre BOȘTINĂ și ASOCIAȚII

Casa de Avocatură BOȘTINĂ și ASOCIAȚII este lider pe piaţa de consultanţă juridică din România, cu peste 130 de avocaţi şi consultanţi, în cele 20 de birouri din ţară şi 3 reprezentanţe în străinătate. În 2013, biroul din Bucureşti a realizat o cifră de afaceri de 14,75 de milioane de euro. Casa de Avocatură BOȘTINĂ și ASOCIAȚII a stabilit parteneriate cu Estudio Juridico Intercontinental SL din Madrid şi Ascott Associes din Paris.

Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.