Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

MJ. Cooperare bilaterală româno-daneză privind transferul de condamnați


19 iunie 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Ministerul Justiției a dat publicității miercuri, 18 iunie 2014, un comunicat privind întâlnirea reprezentanților Ministerului Justiției român cu cei ai Ministerului Justiției danez, ce a avut loc la data pe 16 iunie 2014.

Consultările bilaterale au vizat materia transferării cetățenilor români și danezi aflați în executarea unor pedepse privative de libertate în penitenciarele din Regatul Danemarcei şi România, în contextul transpunerii de către ambele state a Deciziei-cadru a Consiliului 2008/909/JAI privind aplicarea principiului recunoașterii reciproce în cazul hotărârilor judecătorești în materie penală care impun pedepse sau măsuri privative de libertate în scopul executării lor în Uniunea Europeană.

Un alt aspect discutat cu această ocazie a vizat stadiul actual al cooperării bilaterale în materie penală și perspectivele acesteia, fiind agreate bunele practici, la nivelul autorităților centrale, pentru gestionarea eficientă a dosarelor de transfer de persoane condamnate.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii