TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

ŢUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII. Solek Group obţine refinanţarea mai multor parcuri fotovoltaice cu o putere instalată de 8,5 MW
20.06.2014 | JURIDICE.ro


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Solek Group, dezvoltator de proiecte de energie regenerabilă şi EPC, a atras peste 6,1 milioane de euro de la instituţii financiare pentru refinanţarea mai multor parcuri fotovoltaice cu o putere instalată totală de 8,58 MWp. “Două dintre acestea (capacitate totală 3,58 MWp) au fost finanţate de Garanti Leasing iar alte două parcuri fotovoltaice (capacitate totală de 5 MWp) de OTP Bank România”, a anunţat David Nový, CEO-ul Solek Group.

„Obţinerea refinanţării a fost ultima etapă importantă a acestei investiţii. Facilităţile de credit externe acordate proiectelor Solek reprezintă o recunoaştere a profilului lor tehnic şi juridic solid, fapt confirmat şi de consultanţii noştri de top, şi anume ŢUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII şi TUV SUD”, a adăugat Nový.

În continuare, Solek se va concentra pe dezvoltarea şi construcţia de noi proiecte fotovoltaice, precum şi consolidarea prezenţei grupului în România, cu precădere în ceea ce priveşte serviciile de exploatare şi întreţinere (O&M). „Solek caută activ noi oportunităţi de afaceri în energie verde la nivel internaţional şi, în acest sens, efectuăm paşi importanţi pentru a pătrunde pe pieţele din Chile şi Turcia”, a spus Zdeněk Sobotka, preşedinte al Solek Holding SE, care este acţionarul majoritar al grupului.

Solek Holding SE, cu sediul în Praga (Cehia), este o companie privată cu experienţă de 5 ani, oferind cu succes investitorilor servicii de valoare prin dezvoltarea şi operarea de proiecte fotovoltaice din Europa Centrală şi de Est. Solek Holding SE se angajează să dezvolte cele mai eficiente proiecte fotovoltaice posibile, pentru propriul portofoliu şi pentru terţi. Compania este calificată şi deţine experienţă în procedurile de autorizare, servicii de inginerie, achiziţii, construcţii, operare, întreţinere şi negocieri comerciale. Echipa este formată din specialişti cu vaste cunoştinţe în ceea ce priveşte procedurile de finanţare şi dezvoltare de proiecte, contribuind în mod colectiv la implementarea, construirea şi operarea de proiecte fotovoltaice cu o capacitate instalată de peste 20 MW. 

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate