PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Masă rotundă pe tema petrolului şi a gazelor naturale, organizată de Pachiu şi Asociaţii, Energy Policy Group și PwC România
20.06.2014 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Casa de avocatură PACHIU & ASOCIAȚII împreună cu think-tank-ul Energy Policy Group (EPG) și PwC România au organizat joi, 12 iunie, o masă rotundă pe tema Este necesară schimbarea legislației românești în domeniul petrolului și gazelor?, care a avut loc la Hotel Epoque din Bucureşti. Evenimentul, aflat deja la a treia ediție, a fost dedicat experţilor din sectorul Oil & Gas și s-a bucurat de participarea la nivel înalt a reprezentanţilor Guvernului și autorităţii de reglementare (ANRM), a companiilor reprezentative din sectorul upstream, a asociațiilor din domeniu și a analiştilor specializaţi. Masa rotundă s-a desfășurat în două panel-uri succesive, moderate de Laurenţiu Pachiu (Managing Partner, PACHIU & ASOCIAȚII) şi de Vasile Iuga (Managing Partner, PwC South East Europe).

Tema centrală a evenimentului – necesitatea modernizării și adaptării legislației petroliere la noile provocări din industria extractivă – a fost completată de o discuție pe marginea principiilor și obiectivelor care ar trebui să definească viitorului regim al redevențelor și de o analiză a impactului recentelor modificări fiscale asupra industriei.

Discuțiile primului panel s-au concentrat pe problema accesului la teren și a necesității simplificării proceselor de avizare, chestiuni de natură să conducă la îngreunarea considerabilă a operațiunilor de prospectare,precum și la întreruperi și întârzieri în realizarea investițiilor.

Au fost făcute propuneri de întărire a autorităților de reglementare, condiție obligatorie pentru ca agențiile statului să devină reali parteneri contractuali pentru companiile implicate în sectorul energetic. De asemenea, dialogul dintre industrie și autorități (centrale și locale) necesită coerență și eficiență

În cel de-al doilea panel s-a discutat despre diversele sisteme de impozitare practicate în industria producătoare de petrol și gaze la nivel internațional. În România, care este un producător de talie mică, cu grad ridicat de epuizare a zăcămintelor și costuri mari de operare, se impune încurajarea investițiilor în zăcămintele mature și cele offshore printr-un cadru fiscal stabil și stimulativ. De asemenea, a fost discutată necesitatea ca în definirea unui regim fiscal să se ţină cont şi de tipul de resurse energetice de care o ţară dispune – onshore/offshore, convenționale/neconvenționale, zăcăminte noi/mature.

Despre PACHIU & ASOCIAȚII

PACHIU & ASOCIAȚII este o firma specializată în domeniul avocaturii de business, acordând o atenție specială domeniului energiei. EPG este un think-tank specializat în analiza strategică a politicilor și piețelor de energie din regiunea Europei de Est și a bazinului Marii Negre. PwC România este o firmă integrată care oferă o gamă completă de servicii profesionale companiilor locale şi multinaţionale, precum şi instituţiilor publice: audit financiar, consultanţă în afaceri şi management, consultanţă fiscală şi juridică.


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.