Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Mesajul președintelui ICCJ către auditorii de justiție


23.06.2014 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Judecător dr. Livia Doina Stanciu, președintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a participat joi, 19 iunie 2014, la întâlnire cu auditorii de justiţie din anul I, organizată de Institutul Naţional al Magistraturii în aula institutului, denumită „Întâlnire de bun augur – despre cariera magistratului”, potrivit unui comunicat.

Președintele instanței supreme a reliefat importanţa formării profesionale a auditorilor de justiţie, atât în condiţiile dinamicii procesului legislativ, odată cu implementarea noilor coduri, cât şi în cadrul cerinţelor spaţiului juridic european, formare care să ofere auditorului o pregătire adecvată în vederea îndeplinirii cu competenţă şi responsabilitate a angajamentului profesional.

Livia Doina Stanciu a subliniat că evoluția profesională a magistraților depinde de selecţia, integritatea, abilitatea şi eficienţa acestora, punând un puternic accent pe pregătirea morală şi vocaţională: „un magistrat trebuie să fie înţelept”, „un magistrat trebuie să fie un om puternic, „un magistrat trebuie să fie modest”, „un magistrat trebuie să fie demn”, „magistratul trebuie să fie integru şi dedicat profesiei sale”.

În final, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a felicitat corpul de auditori de justiţie, transmiţându-le că, „dincolo de orice, magistratul trebuie să fie, și să rămână, OM, un om care nu trebuie să uite că responsabilitatea rostirii legii, puterea de a decide asupra vieții, bunurilor sau libertății semenilor săi, nu trebuie să devină niciodată o rutină, o muncă oarecare, în care să uite că în fața sa nu se află simple cazuri sau simple dosare, ci se află oameni reali cu vieți și destine ce depind de decizia sa”.

:: discursul președintelui ICCJ

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro