« Secţiuni
Selected
CorporatePlatinum members

ICCJ. Funcția de decan al unei facultăţi este compatibilă cu cea de şef de secţie din cadrul unui spital public
23.06.2014 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că funcţia de decan al unei facultăţi este compatibilă cu cea de şef de secţie din cadrul unui spital public. ICCJ a publicat pe site-ul instanţei decizia din 17 iunie 2014, prin care a dat câştig de cauză în recurs pentru prof. dr. Aurel Nechita în bătălia cu ANI, fiind astfel modificată în tot sentinţa primei instanţe şi anulat raportul de evaluare ANI prin care a fost constatată existenţa cazului de incompatibilitate prevăzut de dispoziţiile art. 180 alin. (1) lit. b) raportate la art. 180 alin. (12) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii faţă de exercitarea de către prof. dr. Aurel Nechita a funcţiilor de Şef de Secţie în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Ioan” din Galaţi şi de Decan al Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi. Prof. dr. Aurel Nechita a fost reprezentat în acest litigiu de Cosmin Vasile, avocat în cadrul ZAMFIRESCU RACOŢI & PARTNERS.

După ce Curtea de Apel Galaţi a dat, în primă instanţă, câştig de cauză ANI, confirmând raportul de evaluare întocmit şi reţinând ca argument decisiv că funcţia de decan ar implica o activitate de management în sensul art. 180 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, şi ar fi, astfel,incompatibilă cu funcţia de şef al secţiei unui spital public, avocatul Cosmin Vasile, ZAMFIRESCU RACOŢI & PARTNERS, a obţinut în faţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie o răsturnare a acestei soluţii şi victoria de principiu pentru prof. dr. Aurel Nechita.

Decizia este definitivă și irevocabilă.

 
Secţiuni: Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD