Secţiuni » Arii de practică » Business » Insolvenţă
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
Masterclass US Litigators
Insolvență SELECTED

Antoniu Obancia, partener ZAMFIRESCU RACOŢI & PARTNERS, a lansat o carte dedicată procedurii insolvenţei

24 iunie 2014 | JURIDICE.ro

Societatea de avocaţi ZAMFIRESCU RACOŢI & PARTNERS (ZRP) şi Editura Hamangiu au lansat miercuri, 18 iunie 2014, volumul Procedura insolvenţei. Efectele juridice asupra contractelor debitorului, autor Cozmin-Antoniu Obancia, partener în cadrul ZRP.

Cartea are la bază teza de doctorat a lui Antoniu Obancia, susţinută la sfârşitul anului 2013 şi elaborată sub coordonarea profesorului universitar doctor Gheorghe Piperea. Lucrarea analizează procedura insolvenţei din perspectiva mecanismului contractual în care este implicat debitorul, fiind o monografie care expune această problematică într-o manieră uşor inteligibilă din punct de vedere teoretic şi utilă din punct de vedere practic. Volumul se adresează juriştilor de orice profesie care activează în procedurile de insolvenţă şi prezintă utilitate pentru înţelegerea transformărilor aduse de noua lege a insolvenţei.

Antoniu_Obancia

Antoniu Obancia

„Domeniul insolvenței mi-a fost relevat în experiența de peste 14 ani de avocatură ca un domeniu foarte vast de practică judiciară şi de cercetare ştiinţifică, un adevărat univers, de drept şi de fapt. M-a atras perspectiva specială din care puteau fi privite şi analizate unele dintre cele mai interesante instituţii aplicabile în procedura insolvenţei, anume din perspectiva contractelor în care este angrenat debitorul. Ca element de noutate, cercetarea sintetizează problemele la care practica judiciară a dat soluţii neunitare sau faţă de care Legea nr. 85/2006 s-a dovedit a fi lacunară, şi conţine corelativele propuneri de rezolvare ori de îmbunătăţire a legislaţiei”, a declarat Antoniu Obancia.

„Propunerile autorului de îmbunătăţire a legislaţiei se referă, de exemplu, la: crearea unor clase de debitori, după modelul contribuabililor mari-mijlocii-mici, în funcţie de criterii obiective, pentru accesarea a diferite niveluri, graduale, de regim de procedură a insolvenţei; configurarea mai precisă a noţiunii de creanţe curente, în sensul de a fi doar cele care rezultă din continuarea contractelor necesare activităţii debitorului. Raţionamentele care duc la aceste propuneri sunt utile şi în absenţa unor asemenea modificări legislative, pentru a evidenţia posibilele interpretări ale legii existente”, a adăugat Stan Tîrnoveanu, asociat senior în cadrul ZRP.

Lucrarea analizează, în şapte titluri, procedura insolvenţei din perspectiva efectelor juridice asupra contractelor debitorului,cercetează aspecte care ţin de fundamentul unor instituţii de drept civil şi evoluţia lor specială în cadrul universului insolvenţei.Pornind de la noţiunile introductive privind efectele deschiderii şi continuării procedurii insolvenţei asupra raporturilor contractuale ale debitorului, autorul continuă cu analiza în detaliu a regimului juridic al contractelor debitorului după deschiderea procedurii insolvenţei şi finalizează prin expunerea unei perspective originale asupra impactului noii legi a insolvenţei, cu propuneri de lege ferenda binevenite în actualul context legislativ într-o materie aflată într-o continuă schimbare.

Despre ZAMFIRESCU RACOŢI & PARTNERS

Arbitraj comercial

Evenimente juridice

Servicii JURIDICE.ro

Născută din fuziunea a două cunoscute societăţi de avocaţi, ambele înfiinţate în anul 1995, ZAMFIRESCU RACOŢI & PARTNERS (ZRP) este acreditată ca una dintre cele mai importante societăţi de avocatură din România. ZRP oferă servicii de asistenţă juridică atât în sfera litigiilor şi a arbitrajului, cât şi în domeniul avocaturii de business şi al consultanţei fiscale, fiind recomandată de anuarele internaţionale de specialitate pentru performanţele sale în diverse arii de practică, precum: litigii, arbitraj, insolvenţă, drept financiar-bancar, drept societar/fuziuni şi achiziţii, dreptul muncii, energie şi resurse naturale, proprietate industrială, drepturi de autor, drept imobiliar, piaţa de capital, drept fiscal.

ZRP are o echipă de 45 de avocați, dintre care şase asociaţi – Călin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoţi şi Stan Tîrnoveanu – asociaţi fondatori, Cosmin Vasile (asociat coordonator), Anca Danilescu (asociat senior), şi Antoniu Obancia (asociat).

 

Citeşte mai mult despre , , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

Arii de practică
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Business
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Litigation
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protective
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică  Specialişti


JURIDICE.ro
Main page
Cariere
Evenimente ⁞ 
Dezbateri
Profesionişti
Lawyers Week
WinLaw.ro
VIDEO
Servicii
Flux noutăţi
Selected ⁞ 
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi / JURIDICE NEXT
RSS  Publicare comunicate profesionale
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note, studii şi opinii juridice
ISSN 2066-0944
       Studii şi note de studiu
Revista revistelor
Autori  Condiţii de publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
       Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
       Dezlegarea unor chestiuni de drept
       Recurs în interesul legii
Curţi de apel ⁞ 
Tribunale ⁞ 
Judecătorii

Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

Proiecte speciale
Cărţi
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Mesaje de condoleanţe
Povestim cărţi
Războiul din Ucraina
Wisdom stories

Servicii J   Cont profesional [membership]   Catalog   Documentare   Comunicare   Revealing   Vizual   Website   Logo   Foto   Video   Talent Search   Recrutare   Evenimente   Directoare internaţionale