Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
Print Friendly, PDF & Email

S-a constituit structura de conducere a Academiei de Ştiinţe Militare
24.06.2014 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Ministerul Afacerilor Interne a dat publicității vineri, 20 iunie 2014, un comunicat cu privire la evenimentul ce a avut loc la sediul Guvernului, cu ocazia constituirii structurilor de conducere ale Academiei de Ştiinţe Militare, înfiinţată prin lege ca instituţie publică de interes naţional în domeniul cercetării ştiinţifice din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională.

George Maior, directorul SRI, a fost ales președintele de onoare al Academiei de Științe Militare, iar Gheorghe Toma, prorectorul Academiei Naționale de Informații “Mihai Viteazul”, a fost ales președinte interimar. La eveniment au mai participat: Gabriel Oprea, Viceprim-ministru pentru securitate națională, care a prezidat ședința, Remus Pricopie – ministrul educației naționale, Mihnea Costoiu – ministru delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Științifică și Dezvoltare și Vasile Dîncu – profesor universitar doctor. Au fost prezenți, de asemenea, rectori ai instituțiilor de învățământ superior, precum și persoane cu funcții de conducere din instituțiile care au pus bazele academiei.

George Maior a declarat: ”Conceptele de geopolitică, geostrategie, studii strategice, sunt dezbătute și prezentate în universități de prestigiu internaționale. Este adevărat că avem și noi o tradiție în domeniu, dar trebuie să ne adaptăm la asemenea standarde, mai ales că lumea este complexă. Societatea are nevoie de astfel de cercetări importante pentru securitatea națională, pentru interesul strategic național. Academia de Științe Militare este un for în creare, care trebuie să contribuie la aceste dezbateri și să le confere un sens academic, de aceea afirm că veți găsi în mine un partener în îndeplinirea acestei misiuni câtă vreme vor fi menținute standardele despre care vorbeam”.

Academia de Științe Militare are ca obiect de activitate dezvoltarea ştiinţelor din sistemul apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale, în scopul alinierii la cerinţele NATO şi ale Uniunii Europene.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate