Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

MAE. 20 de ani de când România este parte la Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale
24.06.2014 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Ministerul Afacerilor Externe a dat publicității vineri, 20 iunie 2014, un comunicat cu privire la aniversarea a 20 de ani de la momentul depunerii instrumentului de ratificare a Convenţiei pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale.

Cu această ocazie, ministrul Titus Corlățean și-a exprimat aprecierea față de faptul că după patru ani de la Revoluție, apartenenţa României la Consiliul Europei a fost semnul unei angajări ferme pe drumul ce o readucea în familia unei Europe democratice, în care standardele legate de protecţia drepturilor omului au o importanţă crucială. De asemenea, ministrul a subliniat că țara noastră a făcut progrese majore în ultimii 20 de ani, în special în ceea ce privește: dreptul la un proces echitabil, libertatea de exprimare, dreptul la libertate şi siguranţă, interzicerea torturii, tratamentelor inumane ori degradante, dreptul de proprietate.

România a semnat, la data de 7 octombrie 1993, Convenţia, chiar în momentul aderării sale la Statutul Consiliului Europei, iar prin Legea nr. 30/1994, publicată în Monitorul Oficial nr. 135 din 31 mai 1994 a fost ratificat acest tratat european cu valoare generală în materia drepturilor omului (intrat în vigoare la data de 3 septembrie 1953, după ce a fost ratificat de cel de-al 10-lea stat). Tratatul constituie documentul fundamental al sistemului de protecţie a drepturilor omului instituit la nivelul Consiliului Europei.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti