« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

Ikebana, celebrată prin vizita unui mare maestru japonez. Shogo Kariyazaki va susţine ateliere şi demonstraţii de artă florală japoneză / 25 iunie 2014, București
25.06.2014 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Poster eveniment Shogo KariyazakiMarele maestru de ikebana Shogo Kariyazaki (54 de ani), vine pentru prima oară în România, în cadrul unui eveniment de artă florală japoneză, organizat de  Asociaţia de Muzică Japonia-România, în colaborare cu Centrul de Studii Româno-Japoneze „Angela Hondru” şi Asociaţia Economică şi Culturală România-Japonia.

Una dintre cele mai cunoscute “voci” ale ikebanei la nivel mondial, Shogo Kariyazaki va susţine la Bucureşti un atelier şi o demonstraţie, în cadrul cărora va dezvălui publicului pasionat câteva dintre secretele aranjamentelor florale japoneze.

Astfel, miercuri, 25 iunie 2014, ora 11:00, la Grădina Botanică din Bucureşti are loc un atelier la care participă 10 dintre elevii cursurilor de ikebana desfășurate în Bucureşti, selectaţi de maestru pe baza fotografiilor trimise de aceştia cu cel mai reprezentativ aranjament realizat de ei.

În cursul aceleiaşi zile, cu începere de la ora 19:00, în aula magna a Universităţii Româno-Americane (Bd. Expoziţiei nr. 1B), se va desfăşura o demonstraţie mai amplă de ikebana, susţinută de maestrul Kariyazaki. Pe parcursul acesteia, artistul va realiza instalaţii şi aranjamente florale în stilul celor pentru care a devenit celebru în toată lumea.

Demonstraţia sa va fi acompaniată la pian de cunoscutul artist Toma Popovici.

În acelaşi timp, pe scenă vor fi expuse şi câteva dintre kimonourile create de Shogo Kariyazaki, talentul său artistic manifestându-se de-a lungul timpului şi în design vestimentar.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Ambasadei Japoniei la Bucureşti, Grădina Botanică din Bucureşti şi al companiilor Toyota România, JTI, Turkish Airlines şi Twin Arts.

Accesul la eveniment se face pe bază de rezervare, la adresa de e-mail: office@csrj.ro.

Despre SHOGO KARIYAZAKI: a ajuns celebru pentru stilul îndrăzneţ şi totodată delicat, care răzbate din aranjamentele sale florale, impresionând prin folosirea într-o manieră unică a culorii.

În fiecare an, Shogo Kariyazaki îşi demostrează măestria prin instalaţiile pe care le expune periodic în clădirea istorică a unui mare centru cultural expoziţional din Tokyo, Meguro Gajoen, şi care sunt vizitate în fiecare toamnă de peste 70.000 de persoane. Prin aceste expoziţii, artistul a contribuit la revitalizarea acestui spaţiu cultural, dar şi a multor altora, Kariyazaki sensei colaborând, an de an, cu lideri locali japonezi pentru proiecte găzduite în clădiri renumite din diverse oraşe ale Japoniei.

Dintre lucrările internaţionale renumite ale domnului Kariyazaki s-au remarcat: covorul roşu floral al celei de-a V-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Roma (2008), expoziţia desfăşurată la Petit Palace (Paris, 2010) pentru promovarea relaţiilor de prietenie franco-japoneze şi expoziţia organizată la Bangkok, cu ocazia aniversării celor 86 de ani ai Regelui Bhumibol Adulyadej al Thailandei. Creaţiile florale ale lui Shogo Kariyazaki sunt foarte solicitate în expoziţiile organizate atât în ţara natală, Japonia, cât şi la nivel internaţional. Printre expozițiile domniei sale se numără cele din: Amsterdam (Olanda), Shanghai (China), Ho Chi Min (Vietnam), etc.

Shogo Kariyazaki este o figură pregnantă în spaţiul cultural japonez, el devenind popular în Japonia şi în întreaga lume nu numai prin activităţile florale şi culturale desfăşurate, ci şi prin participarea la diverse show-uri de radio şi de televiziune, prin intermediul cărora a promovat întregii lumi valorile culturale japoneze.

Expoziție de ikebana semnată de Shogo Kariyazaki cu ocazia aniversării celor 86 de ani ai Regelui Bhumibol Adulyadej al Thailandei
Covorul Roșu Floral din deschiderea Festivalului Internațional de Film de la Roma, ediția 5. 

Despre IKEBANA: este arta japoneză de aranjare a florilor cunoscută, de asemenea, sub numele de Kado (华道, calea florilor). Ikebana nu se rezumă la a aranja, pur şi simplu, nişte flori într-o glastră, ci este o formă ordonată de artă, în care natura şi umanitatea sunt puse în valoare împreună.

Spre deosebire de aranjamentele florale obişnuite, realizate cu o multitudine de culori şi flori, ikebana pune în valoare şi alte părţi ale unei plante, cum ar fi tulpina sau frunzele, accentele căzând pe formă şi linie.

Ikebana a apărut odată cu religia budistă care s-a răspândit în Japonia în secolul al VI-lea.

Astfel, aranjamentele ikebana au fost folosite mai întâi la decorarea templelor budiste. Treptat, această artă a evoluat de la practica budistă de ofrande florale pentru spiritele celor decedaţi, astfel încât primele aranjamente ikebana în stil clasic au apărut la mijlocul secolului al XV-lea. Primii elevi şi apoi profesori de ikebana au fost preoţii budişti. De-a lungul timpului au apărut şi s-au dezvoltat şcoli, curente şi stiluri diferite de ikebana. În prezent, ikebana este parte a cotidianului japonezilor. Aceste aranjamente ocupă un loc de seamă în altarul familiei din fiecare casă, bucurându-se de același respect cum este cel acordat lui Buddha.

Persoana de contact:
Andreea CAITAS, PR Coordinator,
andreea.caitas@brigada-media.ro;
0722 383 034

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.