Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Codul de Etică şi Integritate al personalului ASF


25 iunie 2014 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Asigurări, Dreptul muncii
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat, în cursul săptămânii trecute, Codul de Etică şi Integritate al personalului Autorităţii, potrivit unui comunicat.

Documentul cuprinde norme de etică, integritate, comportament precum şi principii de conduită profesională pe care personalul ASF trebuie să le respecte. Principalele prevederi ale Codului vizează situaţiile de incompatibilitate, conflictele de interese şi reglementează relaţiile de rudenie din cadrul Autorităţii. De asemenea, stabileşte care este regimul cadourilor, serviciilor sau a oricăror avantaje de care personalul ASF ar putea beneficia în exercitarea funcţiilor deţinute în cadrul instituţiei.

Mişu Negriţoiu, preşedintele ASF, a declarat: ”Este un pas important în construcţia noastră instituţională. Valorile etice şi morale, într-o lume modernă şi mai ales în industriile financiare, constituie baza pe care se aşează pregătirea profesională. Competenţa şi autoritatea se impun prin valori, comportamente şi profesionalism. Vrem să dăm un exemplu şi pentru pieţele financiare reglementate care trebuie să împărtăşească aceleaşi principii”.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro