Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

CE. Consultare publică pe tema politicii UE privind apa potabilă
26.06.2014 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul mediului, Dreptul Uniunii Europene, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

Comisia Europeană a lansat luni, 23 iunie 2014, o consultare publică pe tema politicii UE privind apa potabilă, pentru a examina posibilitatea de a o îmbunătăți.

Demersul se fundamentează pe inițiativa Right 2Water, prima inițiativă cetățenească europeană de succes, și își propune identificarea măsurilor care ar putea fi adoptate pentru a îmbunătăți alimentarea cu apă potabilă de bună calitate. Întrebările acoperă domenii cum ar fi nivelul actual al calității apei potabile, principalele amenințări pentru apa potabilă, nevoile cetățenilor în materie de informare, precum și alte posibile măsuri care ar putea fi întreprinse la nivelul UE.

Janez Potočnik, comisarul pentru mediu, a declarat: „Alimentarea cu apă potabilă sigură și de bună calitate în întreaga UE este o realizare majoră a legislației UE. Însă trebuie să anticipăm provocările care ne așteaptă și să răspundem preocupărilor semnalate în inițiativa cetățenească europeană de anul acesta. Așadar, trebuie să continuăm dialogul inițiat de cetățeni și să fim receptivi la așteptările consumatorilor și ale altor părți interesate în ceea ce privește viitoarea legislație UE privind apa potabilă.”

Consultarea este disponibilă aici și poate fi accesată până pe 15 septembrie 2014.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti