« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 

Peste jumătate din populația asigurată a UE deține CEASS
27.06.2014 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul sanatatii, Dreptul securitatii sociale, Dreptul Uniunii Europene | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Comisia Europeană a anunțat marți, 24 iunie 2014, că aproximativ 200 de milioane de cetățeni ai statelor membre UE dețin cardul european de asigurări sociale de sănătate (CEASS), conform celor mai recente cifre disponibile pentru 2013. Numărul deținătorilor de card este în continuă creștere, în 2013 fiind cu 8 milioane mai mare ca în anul precedent.

CEASS este eliberat gratuit de către furnizorul național de servicii de asigurări de sănătate din țara de origine și are rolul de a confirma dreptul unei persoane de a primi un tratament medical care devine necesar în timpul unei șederi temporare în străinătate din partea sistemului public de sănătate al țării gazdă în aceleași condiții și la aceleași costuri ca și cetățenii țării respective. CEASS nu poate fi utilizat pentru a acoperi tratamentele medicale planificate în altă țară.

László Andor, comisarul pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale și incluziune, a spus: „Este încurajator să vedem tocmai acum, când mulți se pregătesc să plece în vacanța de vară, că din ce în ce mai mulți oameni au un card european de asigurări sociale de sănătate. Acesta le permite să obțină tratamentul necesar atunci când călătoresc în Uniunea Europeană, în Elveția, în Liechtenstein, în Norvegia și în Islanda. Numărul tot mai mare de cetățeni care obțin cardul demonstrează încrederea în sistemul CEASS și recunoașterea protecției pe care o oferă acesta.”

 
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD