Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Apelul Vivianei Reding către participanții la lucrările Consiliului, reg. prioritățile strategice în domeniul justiției
27.06.2014 | JURIDICE.ro

Uniunea Națională a Barourilor din România a dat publicității miercuri, 25 iunie 2014, apelul vicepreședintelui CE, Viviane Reding, adresat participanților la lucrările Consiliului Europei ce are loc în perioada 26-27 iunie, cu privire la prioritățile strategice în domeniul justiției.

Viviane Reding își începe apelul prin a sublinia contribuția Comisiei Europene la îmbunătățirea imaginii Justiției, cât și propria viziune asupra viitorului Justiției în UE. Aceasta a afirmat: Fac următorul apel către liderii prezenți la lucrările Consiliului European: să nu dezbatem numai despre oameni (și despre locurile de muncă pe care ar trebui să le primească), ci să ne focalizăm, de asemenea, asupra politicilor pentru oameni. Până în 2020, ar trebui să existe o adevărată Zonă a Justiției Europene. Cetățenii și mediul de afaceri merită cel puțin acest lucru”.

Vicepreședinele CE a continuat prin a susține că: “În viitor, Politica Justiției din spațiul UE necesită priorități strategice pentru a face față provocărilor. Am în vedere trei obiective: construirea unei încrederi mai mari, promovarea mobilității și contribuția la creșterea economică”.

Viviane Reding a subliniat și alte probleme cu care se confruntă cetățenii și mediul de afaceri, precum: obstacolele puse în calea libertății de mișcare și a drepturilor cetățenești, dar și necesitatea unui mecanism la nivelul UE, pentru protejarea statului de drept.

Aceasta a adăugat că drepturile fundamentale pot fi menținute doar dacă statul de drept funcționeaza în întreg spațiul UE. “Cadrul noului stat de drept este în vigoare și operațional. Respectul față de statul de drept este o condiție prealabilă pentru protecția tuturor drepturilor fundamentale. Drepturile fundamentale ar fi o cochilie goală fără statul de drept”.

:: Apelul în limba engleză


Aflaţi mai mult despre , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.