Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Dezlegare chestiuni de drept. Aplicarea legii penale mai favorabile prin reținerea cauzei speciale de reducere prevăzută de Vechiul Cod de procedură penală


30 iunie 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Ministerul Public a dat publicității decizia nr. 14 din 16 iunie 2014 a ICCJ, Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, privind rezolvarea de principiu a chestiunii de drept având ca obiect interpretarea art. 6 alin. 1 din Codul penal în cazul sancțiunilor aplicate prin hotărâri rămase definitive înainte de intrarea în vigoare a NCP, urmare a judecării cauzei în procedura prevăzută de art. 320 ind. 1 din Codul de procedură penală anterior, în sensul de a stabilit dacă maximul special prevăzut de legea nouă pentru infracțiunea săvârșită va fi redus cu o treime ca urmare a aplicării art. 396 alin. 10 din Codul de procedură penală,  formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cauza nr. 16/1/2014/HP/P.

Înalta Curte a stabilit că în aplicarea legii penale mai favorabile, după judecarea definitivă a cauzei, potrivit art. 6 alin. 1 din Codul penal atunci când se compară pedeapsa aplicată cu maximul prevăzut de legea nouă, nu se va lua în considerare cauza specială de reducere a pedepsei prevăzută de art. 320 ind. 1 alin. 7 din Codul de procedură penală anterior, reținută condamnatului și valorificată în pedeapsa concretă.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică