Barouri [UNBR, INPPA, barouri]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu Uniunea Naţională a Barourilor din România
Print Friendly, PDF & Email

UNBR. Concluziile Consiliului European din 26-27 iunie 2014
01.07.2014 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Uniunea Națională a Barourilor din România a publicat luni, 30 iunie 2014, concluziile Consiliului European din 26-27 iunie în privinţa priorităţilor din domeniul “Libertate, Securitate și Justiţie”.

Consiliul European a convenit să îl propună Parlamentului European pe Jean-Claude Juncker drept candidat la funcția de președinte al Comisiei Europene. În acest context, Consiliul European a convenit asupra agendei strategice cuprinzând prioritățile-cheie pentru următorii cinci ani şi a definit orientările strategice ale planificării legislative și operaționale pentru următorii ani în cadrul spațiului de libertate, securitate și justiție.

Potrivit documentului referitor la concluziile Consiliului Europei din 26-27 iunie, dat publicităţii de Secretariatul General al Consiliului după încheierea reuniunii, adoptarea unor măsuri coerente de politică referitoare la azil, imigrație, frontiere și cooperarea polițienească și judiciară au constituit temele centrale ale dezbaterilor privind priorităţile strategice.

Intensificarea cooperării operaționale, utilizând totodată potențialul inovațiilor din domeniul tehnologiilor informației și comunicațiilor, consolidarea rolului diferitelor agenții ale UE și asigurarea utilizării strategice a fondurilor UE vor fi primordiale.

În acelaşi document se arată că buna funcționare a unui veritabil spațiu european de justiție, cu respectarea diferitelor sisteme și tradiții juridice ale statelor membre, este vitală pentru UE. În acest sens, încrederea reciprocă în sistemele de justiție ale celorlalte state membre ar trebui consolidată în continuare. O politică europeană viabilă în domeniul justiției va contribui la creșterea economică, permițându-le întreprinderilor și consumatorilor să beneficieze de un mediu de afaceri fiabil în cadrul pieței interne.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate