Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

UNBR. Concluziile Consiliului European din 26-27 iunie 2014
01.07.2014 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Uniunea Națională a Barourilor din România a publicat luni, 30 iunie 2014, concluziile Consiliului European din 26-27 iunie în privinţa priorităţilor din domeniul “Libertate, Securitate și Justiţie”.

Consiliul European a convenit să îl propună Parlamentului European pe Jean-Claude Juncker drept candidat la funcția de președinte al Comisiei Europene. În acest context, Consiliul European a convenit asupra agendei strategice cuprinzând prioritățile-cheie pentru următorii cinci ani şi a definit orientările strategice ale planificării legislative și operaționale pentru următorii ani în cadrul spațiului de libertate, securitate și justiție.

Potrivit documentului referitor la concluziile Consiliului Europei din 26-27 iunie, dat publicităţii de Secretariatul General al Consiliului după încheierea reuniunii, adoptarea unor măsuri coerente de politică referitoare la azil, imigrație, frontiere și cooperarea polițienească și judiciară au constituit temele centrale ale dezbaterilor privind priorităţile strategice.

Intensificarea cooperării operaționale, utilizând totodată potențialul inovațiilor din domeniul tehnologiilor informației și comunicațiilor, consolidarea rolului diferitelor agenții ale UE și asigurarea utilizării strategice a fondurilor UE vor fi primordiale.

În acelaşi document se arată că buna funcționare a unui veritabil spațiu european de justiție, cu respectarea diferitelor sisteme și tradiții juridice ale statelor membre, este vitală pentru UE. În acest sens, încrederea reciprocă în sistemele de justiție ale celorlalte state membre ar trebui consolidată în continuare. O politică europeană viabilă în domeniul justiției va contribui la creșterea economică, permițându-le întreprinderilor și consumatorilor să beneficieze de un mediu de afaceri fiabil în cadrul pieței interne.

Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.