Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Deduceri speciale pentru restructurarea creditelor. Modificarea Codului fiscal
02.07.2014 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Fiscalitate, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 475 din data de 27 iunie 2014 a fost publicată Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 46/2014 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal.

Ordonanţa de urgenţă introduce în cadrul Codului fiscal o serie de dispoziţii prin care se reglementează pentru persoanele fizice cu venituri mici, deduceri pentru credite restructurate.

Pentru a beneficia de deducerea specială lunară pentru credite restructurate, contribuabilii în cauză trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:
– să fie titulari ai unor contracte de credit aflate în derulare la data de 31 mai 2014, indiferent de data acordării creditului;
– creditul primit de persoana fizică să fi fost supus restructurării până la data de 1 ianuarie 2016;
– să realizeze venituri brute din salarii la funcţia de bază sau venituri brute din pensii de până la 2.200 lei , inclusiv, în fiecare lună a perioadei impozabile în care se acordă deducerea.

Persoanele fizice titulare ale unor contracte de credite supuse restructurării vor avea dreptul la deducerea din venitul lunar din salarii a unei sume sub formă de deducere specială pentru credite. Deducerea se va acorda pentru fiecare lună a perioadei impozabile, numai pentru veniturile din salarii realizate la locul unde se află funcţia de bază.

Deducerea se va acorda lunar, începând cu veniturile din salarii şi pensii, aferente lunii ianuarie 2016, pentru o singură sursă de venit şi reprezintă rata din perioada de prelungire a duratei iniţiale a creditului, dar nu mai mult de 900 lei/lună.

Împrumutător/ împrumutători, pot fi: instituţiile de credit, (persoane juridice române şi sucursalele instituţiilor de credit persoane juridice străine), instituţii financiare nebancare (persoane juridice române şi sucursalele instituţiilor financiare străine) înscrise în Registrul general, care optează pentru restructurarea creditelor.

Obligaţia acordării deducerii speciale pentru credite revine angajatorului/plătitorului de venituri din pensii.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti