Secţiuni » Arii de practică » Business » Achiziţii publice
Achiziţii publice
DezbateriCărţiProfesionişti

VASS Lawyers câștigă în instanță încă o licitație organizată de Complexul Energetic Oltenia
03.07.2014 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Achiziții publice, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

După o bătălie de peste patru luni în fața a trei instanțe, echipa de litigii si achiziții publice a VASS Lawyers obține o decizie definitivă în favoarea asocierii formate din M.A.R.S.A.T. S.A., G.R.I.M.E.X S.R.L. și Neptun S.A., în ceea ce privește licitația organizată de Complexul Energetic Oltenia pentru modernizarea excavatorului de la Lupoaia.

M.A.R.S.A.T. S.A., în calitate de lider al asocierii M.A.R.S.A.T. S.A., G.R.I.M.E.X S.R.L., Neptun S.A., a atacat la începutul lunii februarie 2014 decizia autorității contractante de a invita la faza finală de licitație electronică asocierea formată din Popeci Utilaj Greu S.A., UMR S.A., Dasconsult S.R.L., Imsat Motru S.A., Proatlas Ing S.R.L. și Romdata Aq S.R.L., solicitând reevaluarea acestei oferte și excluderea acesteia din procedură.

VASS Lawyers a demonstrat în fața Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (C.N.S.C.) inadmisibilitatea acestei oferte ce a avut, printre altele, un termen de execuție a contractului mai mare decât cel impus de autoritatea contractantă. Astfel, C.N.S.C. a dispus anularea rezultatului licitației electronice și reluarea acesteia în termen de 10 zile.

Împotriva acestei decizii au formulat plângeri atât Complexul Energetic Oltenia, cât și asocierea Popeci Utilaj Greu S.A., UMR S.A., Dasconsult S.R.L., Imsat Motru S.A., Proatlas Ing S.R.L. și Romdata Aq S.R.L.. La data de 27 iunie 2014, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a admis cererea de strămutare a dosarului de la Curtea de Apel Craiova la Curtea de Apel Alba Iulia, această din urmă instanță a dispus respingerea celor doua plângeri.

„Am avut alături o echipă puternică care a reușit să îmbine extraordinar abilitățile de litigator cu experiența deosebită în domeniul achizițiilor publice. Este o mare reușită care vine la finalul a 12 termene de judecată în fața a trei instanțe judecătorești de drept comun, pe parcursul a peste patru luni”, Iulia Vass, Managing Partner VASS Lawyers.

Decizia C.N.S.C. din 3 aprilie 2014 devine astfel definitivă, oferta asocierii M.A.R.S.A.T. S.A., G.R.I.M.E.X S.R.L., Neptun S.A. rămânând singura ofertă admisibilă din cadrul procedurii. Prin urmare, Complexul Energetic Oltenia urmează să semneze contractul cu asocierea M.A.R.S.A.T. S.A., G.R.I.M.E.X S.R.L., Neptun S.A..

Despre VASS Lawyers

VASS Lawyers este una dintre cele mai dinamice firme de pe piața avocaturii din România, oferind clienților săi servicii profesioniste și competitive în domeniile achiziții publice, parteneriate public-private, litigii & arbitraj, societăți comerciale, relații de muncă, concurență, tranzacții imobiliare, contracte comerciale sau imigrare.

VASS Lawyers a câștigat încă de la început aprecierea forumurilor internaționale și locale, fiind desemnată ca firmă de top în domeniul achizițiilor publice și parteneriatelor public private de către Legal 500, Corporate Intl Magazine Global Award, ACQ Country Awards, Global Law Experts și AvocatNet. Mai mult, VASS Lawyers susține dezvoltarea unor proiecte de succes prin menținerea unui dialog permanent cu mediul de afaceri. Astfel, prin intermediul blogului dedicat achizițiilor publice, www.avocat-achizitii-publice.ro, și a celui dedicat parteneriatelor public-private, www.ppp-romania.eu, firma de avocatură pune la dispoziția oricărei persoane interesate noutăți relevante privind modificări legislative, cursuri, studii, cărți, reviste, opinii, articole de specialitate.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti