Secăiuni » Arii de practică » Business » Proprietate intelectuală
Proprietate intelectuală
DezbateriCărţiProfesionişti

Official partner: Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci

CE. Respectarea drepturilor de proprietate intelectuală


3 iulie 2014 | Irina RIMARU

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Dreptul proprietatii intelectuale, Dreptul Uniunii Europene

Comisia Europeană a adoptat două comunicări – un plan de acțiune menit să abordeze problema încălcării drepturilor de proprietate intelectuală în UE și o strategie privind protecția și asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală (DPI) în țările terțe, potrivit europa.eu.

Michel Barnier, comisarul european pentru piața internă și servicii: „Planul de acțiune adoptat arată modul în care dorim să ne reorientăm politica către o mai bună respectare a drepturilor de proprietate intelectuală de către sectorul privat. În loc să penalizăm cetățeanul pentru încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală, adesea în necunoștință de cauză, acțiunile prevăzute în acest context deschid calea către o abordare de tip „follow the money”, menită să îi priveze pe contravenienții la scară comercială de fluxurile de venituri.”

Karel De Gucht, comisarul UE pentru comerț: „Întreprinderile, creatorii și inventatorii noștri ar trebui recompensați pentru eforturile lor creatoare și inovatoare. Pentru aceasta și pentru a menține stimulentele pentru inovare și creativitate, trebuie să ne străduim să îmbunătățim în continuare standardele cu partenerii noștri internaționali. Suntem dispuși să ne adaptăm abordarea în funcție de nivelul lor de dezvoltare, dar subliniem efectele pozitive pe care drepturile de proprietate intelectuală le pot avea asupra creșterii, a ocupării forței de muncă și a consumatorilor.”

Algirdas Šemeta, comisarul UE responsabil cu domeniul vamal: „Asigurarea cu eficacitate a respectării drepturilor de proprietate intelectuală trebuie consolidată printr-o cooperare strânsă între autoritățile de asigurare a respectării legii și între aceste autorități și părțile interesate din mediul de afaceri. Acest lucru este esențial atât în cadrul UE, cât și în relațiile cu partenerii noștri internaționali. Această abordare participativă reprezintă o provocare, dar este singurul mod de a asigura protecția corespunzătoare a proprietății intelectuale la nivelul UE și al comerțului internațional.”

Acțiunile prevăzute în aceste comunicări vor fi inițiate și efectuate în 2014 și 2015. Comisia va monitoriza punerea în aplicare a acestor inițiative și invită Parlamentul European, Consiliul, statele membre, Comitetul Economic și Social European și părțile interesate, inclusiv Oficiul pentru Armonizare în cadrul Pieței Interne (OAPI) prin intermediul Observatorului European al Încălcărilor Drepturilor de Proprietate Intelectuală, să contribuie activ la acțiunile viitoare. Comisia va analiza, într-o etapă ulterioară, dacă sunt necesare și alte măsuri, eventual de natură legislativă.

Irina RÎMARU

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică