Secţiuni » Arii de practică » Business » Asigurări
Asigurări
CărţiProfesionişti

Întâlnire între președintele ASF și directorii mai multor companii de asigurări
03.07.2014 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Asigurări
JURIDICE - In Law We Trust

Autoritatea de Supraveghere Financiară a dat publicității miercuri, 2 iulie 2014, un comunicat cu privire la întâlnirile consultative dintre Mișu Negrițoiu, președintele ASF, și reprezentanţii companiilor care activează pe pieţele financiare non-bancare, pe sectoare sau subsectoare.

Întrevederile au loc săptămânal, în fiecare joi, cu o periodicitate de 4-6 săptămâni cu fiecare sector în parte, și urmăresc îmbunătățirea dialogului dintre părți, dar și dezvoltarea și creșterea încrederii în cele trei piețe (asigurări, instrumente și investiții financiare, pensii private).

Întâlnirea de săptămâna trecută i-a avut ca oaspeți pe directorii mai multor companii de asigurări, precum şi pe reprezentanţii Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare Reasigurare din România. În cadrul discuțiilor președintele ASF a propus o serie de teme strategice, precum: disciplina financiară (IFRS, audit), proiecte operaţionale (procesarea datelor şi reclamaţiilor), gestionarea Fondului de Garantare, implementarea de programe de pregătire şi formare profesională. De asemenea, Mișu Negrițoiu a subliniat importanţa constituirii unor grupuri de sprijin pentru companiile care nu au fost în proiectul pilot, în ceea ce priveşte aplicarea standardelor IFRS, astfel încât, la 1 ianuarie 2015, toate societăţile să fie pregătite.

Astfel, părțile au convenit asupra unor măsuri cu scopul de a redresa piața asigurărilor din România, puternic afectată de criza financiară.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti