Secţiuni » Arii de practică » Business » Asigurări
Asigurări
CărţiProfesionişti

Întâlnire între președintele ASF și directorii mai multor companii de asigurări


3 iulie 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Autoritatea de Supraveghere Financiară a dat publicității miercuri, 2 iulie 2014, un comunicat cu privire la întâlnirile consultative dintre Mișu Negrițoiu, președintele ASF, și reprezentanţii companiilor care activează pe pieţele financiare non-bancare, pe sectoare sau subsectoare.

Întrevederile au loc săptămânal, în fiecare joi, cu o periodicitate de 4-6 săptămâni cu fiecare sector în parte, și urmăresc îmbunătățirea dialogului dintre părți, dar și dezvoltarea și creșterea încrederii în cele trei piețe (asigurări, instrumente și investiții financiare, pensii private).

Întâlnirea de săptămâna trecută i-a avut ca oaspeți pe directorii mai multor companii de asigurări, precum şi pe reprezentanţii Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare Reasigurare din România. În cadrul discuțiilor președintele ASF a propus o serie de teme strategice, precum: disciplina financiară (IFRS, audit), proiecte operaţionale (procesarea datelor şi reclamaţiilor), gestionarea Fondului de Garantare, implementarea de programe de pregătire şi formare profesională. De asemenea, Mișu Negrițoiu a subliniat importanţa constituirii unor grupuri de sprijin pentru companiile care nu au fost în proiectul pilot, în ceea ce priveşte aplicarea standardelor IFRS, astfel încât, la 1 ianuarie 2015, toate societăţile să fie pregătite.

Astfel, părțile au convenit asupra unor măsuri cu scopul de a redresa piața asigurărilor din România, puternic afectată de criza financiară.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică