Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Mediu
CărţiProfesionişti
 
 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

CJUE. Ședință de pledoarii ref. efectele anumitor proiecte publice și private asupra mediului
04.07.2014 | JURIDICE.ro

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a organizat joi, 3 iulie 2014, o ședință de pledoarii în cauza C-531/13, Kornhuber e.a. la data de 3 septembrie 2014 având ca obiect o cerere de decizie preliminară formulată de Verwaltungsgerichtshof (Austria) cu privire la interpretarea Directivei 85/337/CEE privind evaluarea efectelor anumitor proiecte publice și private asupra mediului în urma plângerii formulate de Marktgemeinde Straßwalchen, de Heinrich Kornhuber şi de alţi 58 de reclamanţi, împotriva deciziei adoptate de Ministrul federal pentru economie, familie şi tineret la 29 august 2011 privind autorizarea executării (construcţiei) unei sonde de explorare în temeiul Legii privind resursele minerale.

Autorizaţia acordată intervenientei acoperă construcţia şi accesul la locul de forare, amplasarea şi demontarea instalaţiei de foraj, executarea forajului, amplasarea şi demontarea instalaţiei de testare, executarea activităţilor de testare, executarea activităţilor de dezafectare a suprafeţelor necesare pentru instalaţia de foraj şi măsurile de recultivare în cazul unui insucces al activităţilor de forare, executarea activităţilor de dezafectare a suprafeţelor necesare pentru instalaţia de foraj la dimensiunile viitorului sit de foraj şi luarea unor măsuri de recultivare în regiunile periferice în cazul realizării activităţilor de exploatare. În cazul începerii exploatării, autorizaţia cuprinde şi un test de extracţie a gazelor naturale.


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!


JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “CJUE. Ședință de pledoarii ref. efectele anumitor proiecte publice și private asupra mediului”

  1. Mihaela MAZILU-BABEL spune:

    S-a pronunțat Curtea:

    1) Punctul 14 din anexa I la Directiva 85/337/CEE a Consiliului din 27 iunie 1985 privind evaluarea efectelor anumitor proiecte publice și private asupra mediului, astfel cum a fost modificată prin Directiva 2009/31/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 23 aprilie 2009, trebuie interpretat în sensul că un foraj de explorare precum cel în discuție în litigiul principal, în cadrul căruia se are în vedere efectuarea unui test de extracție a gazelor naturale și a petrolului pentru a cerceta exploatabilitatea comercială a unui zăcământ, nu intră în domeniul de aplicare al acestei dispoziții.

    2) Articolul 4 alineatul (2) din Directiva 85/337, astfel cum a fost modificată prin Directiva 2009/31, coroborat cu punctul 2 litera (d) din anexa II la această directivă trebuie interpretat în sensul că din această dispoziție poate rezulta obligația de a realiza o evaluare a efectelor asupra mediului ale unui foraj de mare adâncime precum forajul de explorare în discuție în litigiul principal. Autoritățile naționale competente trebuie astfel să efectueze o examinare specială a problemei dacă, ținând seama de criteriile care figurează în anexa III la Directiva 85/337, astfel cum a fost modificată prin Directiva 2009/31, trebuie să se procedeze la o evaluare a efectelor asupra mediului. În acest cadru, trebuie să se analizeze în special dacă, având în vedere efectele altor proiecte, efectele forajelor de explorare asupra mediului pot fi mai importante decât în absența unor asemenea proiecte. Această apreciere nu poate depinde de limitele municipalităților.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.