Secţiuni » Arii de practică » Business » Concurenţă
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Consiliul Concurenței. Dezbatere publică ref. angajamentele formulate de CEZ Distribuţie SA ref. privind posibila încălcare a Legii concurenței. UPDATE: Implementare angajamente
31.10.2018 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Concurență, Energie
JURIDICE - In Law We Trust

31 octombrie 2018: Marți, 30 octombrie 2018, Consiliul Concurenței a informat că au fost implementate angajamentele asumate de CEZ Distribuţie SA (în prezent Distribuţie Energie Oltenia SA) în cadrul investigaţiei privind un posibil abuz de poziţie dominantă pe piaţa de distribuţie de energie electrică, potrivit unui comunicat.

Angajamentele asumate au produs efectele urmărite, respectiv au înlăturat îngrijorările concurenţiale care au condus la declanşarea investigației.

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței: „Practic, am obligat compania să creeze o procedură clară şi transparentă pentru situaţiile de deconectare, ceea ce a condus atât la o reducere cu 30% a pierderilor determinate de consumul neînregistrat de energie electrică, dar şi la o îmbunătăţire a gradului de informare a furnizorilor şi clienţilor non-casnici. Ca urmare, vom discuta cu ANRE oportunitatea preluării în legislaţia secundară cel puţin a unora dintre aceste măsuri.”

***

4 iulie 2014: Consiliul Concurenței a lansat în dezbatere publică joi, 3 iulie 2014, angajamentele formulate de SC CEZ Distribuţie SA în cadrul investigaţiei declanşate prin Ordinul Preşedintelui Consiliului Concurenţei nr. 373/07.02.2011 având ca obiect posibila încălcare a prevederilor art. 6 alin. (1) din Legea concurenţei nr. 21/1996 republicată, de către SC CEZ Distribuţie SA pe piaţa distribuţiei de energie electrică în zona în care societatea deţine licenţă de distribuţie, potrivit unui comunicat.

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei: “Pe parcursul acestei investigaţii ne-am exprimat îngrijorările referitoare la restricţionarea accesului furnizorilor la reţea şi la lipsa de transparenţă faţă de consumator. Ne-am consultat şi cu ANRE pentru a ne asigura că angajamentele propuse de CEZ sunt în concordanţă cu cadrul de reglementare in domeniul energiei. Aceste angajamente reprezintă un pas important în adoptarea unor norme care, pe de-o parte să protejeze consumatorii de practicile abuzive, iar pe de altă parte să ofere companiilor posibilitatea recuperării unor eventuale creanţe”.

:: Angajamentele

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti