Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Mesajul Procurorului General adresat procurorilor cu ocazia Zilei Justiției
04.07.2014 | Adrian CONDRAȘOV, Paula VÂRBAN, Adrian CONDRAȘOV

Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

Tiberiu Nițu, Procurorul General al României, a adresat colegilor din Ministerul Public următorul mesaj, cu ocazia Zilei Justiției:

”Stimaţi colegi,
„Ziua Justiţieiʺ din acest an ne oferă, pe lângă prilejul de a sărbători acest deja tradiţional moment aniversar, ocazia de a marca alte două episoade de o importanţă deosebită pentru justiţia din România. În 2014 s‐au împlinit 10 ani de la adoptarea celor trei legi care au schimbat esenţial şi ireversibil sistemul judiciar: Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii. Tot în acest an, au intrat în vigoare noile coduri, penal şi de procedură penală, care, pentru procurori, au semnificaţia unei reforme profunde a instituţiilor de drept penal.
În aceşti 10 ani, justiţia din România a parcurs un drum pe care îl cunoaşteţi foarte bine, un drum care nu a fost întotdeauna uşor; a fost însă un parcurs pe care noi, procurorii, ni l‐am asumat, pentru că opţiunea unor practicieni ai dreptului nu putea fi decât pentru o justiţie independentă, credibilă şi profesionistă.
Cred că putem afirma, fără niciun fel de rezerve, că ‐ deşi mai sunt multe lucruri de făcut ‐ s‐au realizat paşi extrem de importanţi, care au dus la transformarea justiţiei din România într‐o justiţie europeană şi performantă, într‐un serviciu public modern şi eficient, la care cetăţenii apelează cu încredere.
Această reformă profundă ‐ care a implicat nu doar transformări legislative şi instituţionale, ci şi de mentalitate ‐ nu ar fi fost însă posibilă fără munca, efortul şi implicarea fiecăruia dintre dumneavoastră. Pentru acest lucru vreau să vă mulţumesc şi să vă asigur de faptul că veţi găsi întotdeauna în persoana mea un coleg şi un partener loial. Contez şi pe viitor pe sprijinul, profesionalismul şi experienţa dumneavoastră şi sunt onorat că mă aflu în fruntea unei instituţii care şi‐a demonstrat rolul esenţial în funcţionarea statului de drept.
Felicitări cu ocazia Zilei Justiţiei şi mult succes!”

:: sursa: www.mpublic.ro

Avocat Paula VÂRBAN
Adrian CONDRAȘOV

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti