Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

CSM sesizează MJ ref. modificarea NCPP
07.07.2014 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Drept penal, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât în ședința de joi, 3 iulie 2014, sesizarea ministrului justiţiei în vederea iniţierii unui proiect de act normativ de completare a Codului de procedură penală, după cum urmează:
– introducerea art. 42 ind. 1 Cod de procedură penală, cu următorul conţinut:
Art. 42 ind. 1 – Competenţa în cazuri speciale
(1) Dacă un judecător care funcţionează la judecătorie, tribunal sau curte de apel are calitatea de suspect sau inculpat într-o cauză penală de competenţa curţii de apel în circumscripţia căreia se află instanţa la care îşi desfăşoară activitatea, procurorul va sesiza una dintre curţile de apel învecinate celei în a cărei circumscripţie se află instanţa la care judecătorul îşi desfăşoară activitatea.
(2) În cazul în care un judecător care funcţionează la judecătorie, tribunal sau curte de apel are calitatea de persoană vătămată, parte civilă sau parte responsabilă civilmente într-o cauză penală de competenţa uneia dintre instanţele judecătoreşti din circumscripţia aceleiaşi curţi de apel, procurorul poate sesiza una dintre instanţele judecătoreşti de acelaşi grad din circumscripţia oricăreia dintre curţile de apel învecinate.

– introducerea alineatului (3) la articolul 42 ind. 1, cu următorul cuprins:
(3) Dispoziţiile alin. (1) şi (2) se aplică în mod corespunzător şi în cazul procurorilor.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti