Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Indicarea greşită a numelui pârâtului în cuprinsul actului de procedură
08.07.2014 | Corina CIOROABĂ

Secţiuni: Procedură civilă, RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că indicarea greşită în cuprinsul procesului-verbal, a numelui celui căruia trebuie să i se comunice actul de procedură, echivalează cu o necomunicare şi atrage sancţiunea nulităţii absolute a comunicării. În speţă, prima instanţă a soluţionat cauza, deşi procedura de citare nu a fost legal îndeplinită cu pârâta, întrucât aceasta a fost citată cu o altă denumire. Înalta Curte a precizat că, prin soluţionarea cauzei fără ca procedura de citare să fie legal îndeplinită, instanţa de fond a pronunţat o hotărâre cu încălcarea dreptului la apărare, precum şi a dreptului la un proces echitabil în sensul art. 6 parag. 1 din CEDO. Procedând în acest mod, instanţa de fond a pricinuit părţii o vătămare, care nu poate fi înlăturată decât prin anularea hotărârii. (Decizia nr. 4211 din 27 noiembrie 2013 pronunţată în recurs de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect pretenţii)

Corina CIOROABĂ

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti