« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 

Modificarea OUG privind înfiinţarea microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri (SRL-D)
09.07.2014 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust
DPO Lives
Secţiuni: Corporate, Lege 9 | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , ,

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 506 din data de 8 iulie 2014 a fost publicată Legea nr. 97/2014 privind modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 6/2011 pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri.

Legea modifică Programul pentru stimularea înființării și dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri, aprobat prin OUG nr. 6/2011, astfel că toţi cei care doresc să debuteze într-o afacere pot aplica pentru un credit nerambursabil de până la 10.000 euro, indiferent de vârstă.

Până în prezent, în cadrul programului puteau aplica tineri cu vârste de până la 35 de ani care voiau să înceapă o afacere, însă, prin noua lege, condiţia de vârstă a fost eliminată.

Astfel, sintagma „întreprinzători tineri” a fost înlocuită cu „întreprinzători debutanţi în afaceri” care desfăşoară pentru prima dată activitate economică, prin intermediul unei societăţi cu răspundere limitată.

Programul prevede acordarea de către Departamentul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism, prin O.T.I.M.M.C. în a cărui rază de competenţă îşi are sediul social, a unei alocaţii financiare nerambursabile reprezentând cel mult 50%, dar nu mai mult de 10.000 euro sau echivalentul în lei din valoarea proiectului aferent planului de afaceri, pentru care face dovada surselor de cofinanţare. Alocaţiile financiare nerambursabile se acordă în limita sumelor aprobate cu această destinaţie în bugetul Departamentului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism.

 

Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.