Varia
JURIDICE

MJ. A șaptea reuniune a Platformelor de cooperare prevăzute de Strategia Națională Anticorupție 2012-2015


9 iulie 2014 | JURIDICE.ro
Secţiuni: VARIA
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Ministerul Justiției a organizat luni, 7 iulie 2014, cea de-a șaptea rundă de reuniuni ale platformelor de cooperare prevăzute de Strategia Națională Anticoruție 2012-2015, respectiv reuniunea Platformei de cooperare a administraţiei publice centrale şi a Platformei de cooperare a autorităţilor independente şi a instituţiilor anticorupţie, potrivit unui comunicat.

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Justiției, Simona-Maya Teodoroiu, a condus cele două reuniuni, punctând evoluțiile, dar și activitățile recente ale Ministerului Justiției, între care se menționează: conferințe regionale organizate sub egida Preşedinţiei-în-Exerciţiu a Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP), organizarea celei de-a IX-a ediţii a „Şcolii de vară pentru tinerii practicieni anticorupţie din Europa de Sud–Est”, modificarea, în martie 2014, a Hotărârii de Guvern ce reglementează extinderea competenţelor Oficiului Naţional de Recuperare a Creanţelor, acesta fiind astfel mandatat să dezvolte un sistem integrat de evidenţă a creanţelor provenite din infracțiuni, precum şi să ofere, la cererea autorităţilor judiciare, asistenţă privind utilizarea celor mai bune practici în materia administrării şi valorificării bunurilor sechestrate şi confiscate.

Membrii platformelor au prezentat cele mai recente evoluţii în implementarea SNA. Totodată, s-a discutat și structura calendarului misiunilor de evaluare tematică care vor avea loc în semestrul al doilea al acestui an, privind implementarea următoarelor standardele legale: codul etic/deontologic/de conduită, transparenţa în procesul decizional și incompatibilităţile.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro