Barouri [UNBR, INPPA, barouri]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu Uniunea Naţională a Barourilor din România
Print Friendly, PDF & Email

UNBR. Greva avocaților francezi privind finanaţarea asistenței juridice din oficiu
09.07.2014 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Uniunea Națională a Barourilor din România a publicat marți, 8 iulie 2014, un anunț potrivit căruia aproximativ 6.000 de avocaţi francezi au declarat grevă şi au ieşit în stradă, îmbrăcaţi în robe, pentru a protesta faţă de lipsa de interes a guvernului în ceea ce priveşte cererile lor de a ameliora finanaţarea asistenței juridice din oficiu, în beneficiul tuturor cetățenilor şi în special al celor mai săraci.

În urma acestui protest autorităţile franceze nu au făcut anunţuri noi, în afară de confirmarea misiunii încredințate lui Jean-Yves Le Bouillonnec, vicepreședintele Comisiei Juridice a Adunării Naționale. Misiunea acestuia constă în analiza tuturor surselor de finanțare pentru asistență juridică, iar raportul trebuie finalizat până la sfârșitul lunii august.

Într-un comunicat dat publicităţii de Consiliul Naţional al Barourilor din Franţa se arată că “Profesia trebuie să rămână mobilizată şi noi instruncţiuni vor fi date în funcţie de evoluţia situaţiei”.

Mai multe detalii aici.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate