Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România


Print Friendly, PDF & Email

Baroul Bistrița-Năsăud. Examenul de Admitere în Avocatură
10.07.2014 | JURIDICE.ro

Baroul Bistrița-Năsăud a publicat miercuri, 9 iulie 2014, un anunț cu privire la organizarea examenului de primire în profesia de avocat (pentru dobândirea titlului profesional de avocat stagiar) și de primire în profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice – sesiunea septembrie 2014.

Textul integral:
”Baroul Bistrița-Năsăud anunță organizarea examenului de primire în profesia de avocat (pentru dobândirea titlului profesional de avocat stagiar) și de primire în profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice- sesiunea Septembrie 2014.

Examinarea candidaților va avea loc la Centrul Teritorial Cluj-Napoca al Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților, la data 15 septembrie 2014, pentru toți candidații.

Cererile de înscriere a candidaților la examen se vor depune în dublu exemplar la sediul Baroului Bistrița-Năsăud în intervalul 1-18 august 2014 și vor avea anexate următoarele acte:
– dosar plic;
– certificatul de naștere, în copie certificată pentru conformitate;
– actul de identitate, în copie;
– diploma de licență, în copie legalizată; în cazul în care diploma de licență s-a obținut după anul 1995, se va depune și copia legalizată a foii matricole eliberată de facultatea absolvită;
– dovada de plată a taxei de înscriere la examen, în original;
– certificatul de cazier judiciar, eliberat cu cel mult 15 zile înainte de data depunerii cererii;
– certificat privind starea de sănătate a candidatului, incluzând și o evaluare psihiatrică;
– certificat eliberat de baroul competent în care solicitantul a mai fost înscris în profesie, care să ateste cauzele încetării calității de avocat ori, dacă este cazul, motivele respingerii unei cereri anterioare de primire în profesie (dacă este cazul);
– două poze tip buletin.

Pentru candidații care au susținut examenul de licență în anul universitar 2014, se admite depunerea adeverinței de absolvire a examenului de licență , dacă unitățile de învățământ nu au emis diplomele de licență.

Taxa de examen este de 800 lei și se va achita în contul Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților – I.N.P.P.A. din București nr. RO56RNCB0082044172480001 deschis la B.C.R. Sucursala Unirea – București cu mențiunea ”Taxă examen primire în profesie ca avocat stagiar, sesiunea septembrie 2014”, respectiv ”Taxă examen primire în profesie ca avocat definitiv, sesiunea septembrie 2014”.

Relații suplimentare privind tematica de examen și bibliografia se pot obține de la secretariatul baroului sau accesând secțiunea Examene de pe site.

Av. Ioan BILAN
Decan”


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.